UA-49499200-1

Ο αγωγός EastMed στο Δήμο Μονεμβασίας – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Η Εταιρεία Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Ιταλίας / Υ.Α.Φ.Α. Ποσειδών Α.Ε. (IGI Poseidon S.A.) θα υλοποιήσει το έργο Αγωγός EastMed (“EastMed Pipeline Project”). Στην εταιρεία συμμετέχουν ισομερώς η Ελληνική εταιρεία ΔΕΠΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. και η Ιταλική EDISON.

Το Χερσαίο Τμήμα του έργου στην Ελλάδα αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του Αγωγού Φυσικού Αερίου EastMed και των συνοδευτικών αυτού εγκαταστάσεων, ο οποίος εκτείνεται, υπογείως, σε μήκος περίπου 555 χιλιομέτρων (συμπεριλαμβανομένου του κλάδου του αγωγού προς Μεγαλόπολη προκειμένου να συνδεθεί στο εθνικό δίκτυο), με αφετηρία την περιοχή του οικισμού Άγιος Φωκάς του Δήμου Μονεμβασίας της Π.Ε. Λακωνίας, διασχίζει την Πελοπόννησο με κατεύθυνση βορειοδυτική, καταλήγει στον Πατραϊκό κόλπο δυτικά της πόλης της Πάτρας, διασχίζει με υποθαλάσσιο τμήμα τον Πατραϊκό κόλπο και συνεχίζει με χερσαίο υπόγειο τμήμα από το σημείο προσαιγιάλωσης ανατολικά της πόλης του Μεσολογγίου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας έως το Φλωροβούνι, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, στο Δ. Ηγουμενίτσας.

Για την αδειοδότηση του έργου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 177 του Νόμου 4001/ΦΕΚ 179/22.08.2011) απαιτείται η διαδικασία της κτηματογράφησης της ζώνης του αγωγού κατά μήκος της όδευσής του. Η εταιρεία Υ.Α.Φ.Α. Ποσειδών Α.Ε. έχει αναθέσει την εκπόνηση της μελέτης αυτής στη Σύμπραξη των εταιρειών C&M ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. και SAIPEM S.p.A. Στο πλαίσιο εκπόνησης της παραπάνω μελέτης η Εταιρεία C&M ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., μέλος της ανωτέρω Σύμπραξης, έχει αναλάβει τη σύνταξη των σχετικών κτηματολογικών διαγραμμάτων/πινάκων, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, για το χερσαίο τμήμα του Έργου που εκτείνεται από το Διοικητικό όριο της Π.Ε. Λακωνίας ως το Φλωροβούνι στην Π.Ε. Θεσπρωτίας (μήκους περίπου 555 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου του αγωγού προς Μεγαλόπολη).

Η εν λόγω μελέτη εκπονείται από την εταιρεία «ΛΙΝΑΡΔΟΣ Μ.ΙΚΕ», η οποία είναι εγκεκριμένος υπεργολάβος της C&M ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Στο πλαίσιο της υπό εκπόνηση κτηματολογικής μελέτης για τη διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου, ενημερώνονται οι θιγόμενοι από την διέλευση του αγωγού ιδιοκτήτες του Δήμου Μονεμβασίας και συγκεκριμένα των Τοπικών Κοινοτήτων ΝΟΜΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΛΙΡΑ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, ΒΕΛΙΕΣ, ΑΓΓΕΛΩΝΑ, ΣΥΚΕΑ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και ΜΟΛΑΟΙ, να προσέλθουν στους ΜΟΛΑΟΥΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ, από 18/07/2022 έως 22/07/2022, ωράριο λειτουργίας 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ., με σκοπό να ενημερωθούν από εκπροσώπους της εταιρείας, για τα προκαταρτικά κτηματολογικά Διαγράμματα και τους πίνακες ιδιοκτητών και να συμπληρώσουν το έντυπο δήλωσης ιδιοκτησίας, προσκομίζοντας αντίγραφα των σχετικών τίτλων της ιδιοκτησίας τους καθώς και κάθε σχετική πρόσθετη πληροφορία ή έγγραφο που πιθανώς διαθέτουν (τοπογραφικά διαγράμματα, αντίγραφα δήλωσης στο Κτηματολόγιο  κλπ).

Check Also

Στη Μονεμβασιά το γαλλικό ιστιοφόρο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα

Μια στάση στη Μονεμβασιά πραγματοποίησε σήμερα το γαλλικό ιστιοφόρο “Belem” το οποίο πρόκειται να μεταφέρει …

G-EZ117CQG76