UA-49499200-1

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Ομίλου Reale με την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Η Reale Mutua di Assicurazioni, η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία αμοιβαίας ασφάλισης, μητρική του Ομίλου Reale, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής. Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη στις 11 Ιουλίου 2023, περιλαμβάνει και ένα δεύτερο στάδιο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026 και αφορά την απόκτηση ενός επιπλέον 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής, αυξάνοντας το συνολικό ποσοστό που θα κατέχει η Reale Mutua στο 85%.

Η ευρεία παρουσία της Υδρογείου Ασφαλιστικής στην ελληνική αγορά καθώς και η  αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της, την καθιστούν ιδανική εταιρεία για την είσοδο του Ομίλου Reale στην ελληνική αγορά.

Με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Υδρογείου Ασφαλιστικής, ο Όμιλος Reale θα εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, ιδιαίτερα στους κλάδους ασφάλισης εκτός οχημάτων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του. Στόχος είναι η ενδυνάμωση των πωλήσεων επιπλέον ασφαλιστικών προϊόντων προς τους υφιστάμενους πελάτες.

Σχετικά με την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Με 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά και με παραγωγή που το 2023 ανήλθε στα 91,7 εκατ. ευρώ, η Υδρόγειος Ασφαλιστική συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα σύνολο σύγχρονων, ευέλικτων και ιδιαίτερα ανταγωνιστικών προϊόντων για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, της κατοικίας, της επιχείρησης, της αστικής ευθύνης, της υγείας, του προσωπικού ατυχήματος, κ.α. Η Υδρόγειος Ασφαλιστική προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 400.000 ασφαλισμένους, συνεργάζεται με πάνω από 2.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και διαθέτει υποκαταστήματα και γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία: www.ydrogios.gr

Σχετικά με τον Όμιλο Reale

Ο Όμιλος Reale είναι ένα διεθνής όμιλος, που λειτουργεί μέσω της μητρικής εταιρείας, Società Reale Mutua di Assicurazioni, η οποία ιδρύθηκε το 1828 και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ιταλική ασφαλιστική εταιρεία αμοιβαίας ασφάλισης. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Χιλή και εκτός από ασφαλιστικές διαθέτει επίσης κτηματομεσιτικές, τραπεζικές και υγειονομικές υπηρεσίες, παρέχοντας λύσεις και προστασία σε πάνω από 4,7 εκ. πελάτες. Με πάνω από 3.700 εργαζομένους παγκοσμίως, ο Όμιλος Reale αποτελεί έναν από τους πιο φερέγγυους ασφαλιστικούς οργανισμούς, με Δείκτη Φερεγγυότητας που, στο τέλος του 2023, ανέρχεται στο 257%, υπολογιζόμενος με το Μερικό Εσωτερικό Υπόδειγμα. Ο Όμιλος Reale προβλέπεται να κλείσει το 2023 με κέρδη μετά φόρων ύψους 184,6 εκατομμυρίων ευρώ και έσοδα από ασφάλειες ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76