UA-49499200-1

Νέα επιτυχία της Λακωνικής Ελιάς και των Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale  της Αμερικής σε συνεργασία με τη σχολή Καρδιολογίας του προαναφερθέντος ιδρύματος, ανακοίνωσαν την εκκίνηση ενός νέου ερευνητικού προγράμματος για τα οφέλη που παρατηρούνται από τη κατανάλωση της επιτραπέζιας ελιάς.

Ιδιαίτερης σημασίας για τη λακωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί το γεγονός ότι το ερευνητικό δείγμα αποτελείται αποκλειστικά από λακωνικές βιολογικές ελιές με υψηλή περιεκτικότητα φαινολών των Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου. Πρόκειται για ελιές βιολογικής καλλιέργειας, χωρίς παστερίωση, που παράγονται με την διαδικασία της φυσικής ζυμώσεως, χωρίς χημικά πρόσθετα ή συντηρητικά και διαθέτουν ανώτερα οργανοληπτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνονται από τις υψηλές βραβεύσεις που έχουν λάβει στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας. Επιπρόσθετα η υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες και πιο συγκεκριμένα σε τυροσόλη και υδροξυτυροσόλη τους προσδίδουν αντιοξειδωτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας με υπερηφάνεια εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στο μέλος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιο Σακελλαρόπουλο για την τιμητική επιλογή από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι η αξία της λακωνικής γης ανταμείβεται και ο λακωνικός χρυσός, η ελιά μας, γίνεται παγκοσμίως γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Ευχόμαστε και νέες επιτυχίες στην επιχειρηματική οικογένεια του κ. Σακελλαρόπουλου και το γεγονός αυτό, να δώσει ώθηση στη λακωνική ελιά ώστε να καταλάβει τη θέση που της αξίζει στην παγκόσμια αγορά».

Πηγή: Επιμελητήριο Λακωνίας

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76