UA-49499200-1

Με τον Δ/τή της ΔΥΠΑ ο Ν. Κρητικός για την κτιριακή αποκατάσταση της ΕΠΑ.Σ. Σπάρτης

Συνάντηση με το Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη είχε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Η επίσκεψή του αυτή, συνδέεται άμεσα με την επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της Επαγγελματικής Σχολής μαθητείας (ΕΠΑ.Σ) της ΔΥΠΑ στη Σπάρτη και συγκεκριμένα στο Παρόρι. Η συγκεκριμένη σχολή παρέχει τις ειδικότητες Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής και Τεχνιτών Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών.

Ο κ. Κρητικός περιέγραψε στον κ. Πρωτοψάλτη τα υπάρχοντα κτιριακά προβλήματα, ως αυτά παρουσιάζονται τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στα υπόστεγα περιμετρικά του κτιρίου.

Του ζήτησε να υπάρξει μέριμνα, ώστε η ΕΠΑΣ να συμπεριληφθεί στις 37 ΕΠΑΣ, που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης για την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης και την εκτέλεση του έργου ανακαίνισης. Ο κ. Πρωτοψάλτης τον διαβεβαίωσε, ότι και η μελέτη θα εκπονηθεί και τα κονδύλια για την εκτέλεση των εργασιών θα εξασφαλίσουν είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης είτε μέσω αυτής καθαυτής της ΔΥΠΑ.

Ο κ. Κρητικός με ανακοίνωσή του αναφέρει:

Είναι επιβεβλημένη η κτιριακή αποκατάσταση της ΕΠΑΣ Μαθητείας της Σπάρτης. Από την εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Διοικητή, προέκυψε ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα και συγκεκριμένα, η έναρξη αλληλογραφίας για τη δημιουργία εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων αγροτών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στα πρότυπα του προγράμματος που εκτελέστηκε στη Δυτική Μακεδονία. Εκφράζω την ικανοποίησή μου γι’ αυτήν την εξέλιξη.

 

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76