UA-49499200-1

Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας του Συνδέσμου HAPCO & DES

Γράφει η Μαργαρίτα Μανούσου
margarita.manousou1@gmail.com

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της Πίτας του Συνδέσμου HAPCO & DES (Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων), την Πέμπτη 26 Ιανουάριου 2023, στον ιδιαίτερο χώρο του Ελληνικού Μουσείου του Αυτοκινήτου, στην Αθήνα.

Σημαντικά ήταν τα μηνύματα για τη στήριξη του Συνεδριακού Τουρισμού και την ένταξή του στην εθνική στρατηγική ανάπτυξης, αλλά και προβολής του Ελληνικού Τουρισμού.

Στη κατάμεστη, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες, από μέλη και υποστηρικτές του Συνδέσμου και εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής, τοπικών Αρχών, φορέων και ΜΜΕ αίθουσα «Belvedere», η βραδιά άνοιξε με το καλωσόρισμα της Προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Σίσσυς Λυγνού. Η κ. Λυγνού αναφέρθηκε στην αξία του Συνεδριακού Τουρισμού, στην πολυεπίπεδη συμβολή του, αλλά και στην αναγκαιότητα της ένταξης του κλάδου στην εθνική στρατηγική για τον Ελληνικό Τουρισμό, ενώ ανακοίνωσε και το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO & DES με τίτλο «Μeetings in Greece: The Game Changer», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Κλείνοντας, εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα και ευχήθηκε το 2023 να επιφυλάσσει υγεία, δημιουργία και επίτευξη στόχων.

Ακολούθησαν, σύντομοι χαιρετισμοί από την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργο Δημόπουλο. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου, παρουσία όλων των Μελών του Δ.Σ., με πέντε τυχερούς να κερδίζουν δώρα από τους χορηγούς AEGEAN, Elounda Beach, Kalavryta Canyon Hotel & Spa, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και φυσικά HAPCO & DES.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Ελληνικό Μουσείο του Αυτοκινήτου, η True Catering και η Pro Events, ενώ τη γραφιστική επεξεργασία των προσκλήσεων ανέβαλε η Kanela Cimon.

Στο πλαίσιο τους εκδήλωσης η Πρόεδρος του HAPCO & DES Σίσσυ Λυγνού επισήμανε:

Ο Επαγγελματικός και Συνεδριακός Τουρισμός στην Ελλάδα, χάριν της προσπάθειας και επένδυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καταγράφει τα τελευταία χρόνια ανοδική πορεία, η οποία μπορεί να εκτοξευτεί με την υποστήριξη και ενίσχυση της πολιτείας και να θέσει τη χώρα μας στην υψηλότερη θέση που της αξίζει. Πιστεύω πολύ στη δύναμη και ικανότητα της Ελλάδας να βγει μπροστά ως κορυφαίος προορισμός MICEΗ αλήθεια είναι ότι η χώρα μας καταφέρνει και σπάει ρεκόρ συμμετοχών σε διεθνές διοργανώσεις που φιλοξενεί, αλλά και να κερδίζει τις εντυπώσεις, αφήνοντας σημαντικό κληροδότημα για τους οργανωτές και τη χώρα και αυτό γιατί προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

O HAPCO & DES συνεργάζεται με όλους τους Ελληνικούς Φορείς της Ελληνικής Τουριστικής Αγοράς, με τα Γραφεία Συνεδριακής Προβολής της Αθήνας (ACVB) και της Θεσσαλονίκης (TCB) και με τους Διεθνείς Φορείς IAPCO και ICCA, προσπαθώντας να χαράξει κοινή πολιτική στρατηγικής για την προώθηση του Συνεδριακού Τουρισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία εισοδήματος, πολλές φορές 7πλάσιου από αυτό του μαζικού τουρισμού, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ελληνική οικονομία.

Η ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε ως HAPCO & DES στις συνέργειες, αποδεικνύεται από την πρόσφατη σύμπραξή μας με το This is Athens Convention Bureau και το Thessaloniki Convention Bureau για τη δημιουργία του Greek Meetings Alliance. Στόχος μας για το 2023 είναι η «επιθετική» πολιτική προβολής της δυναμικής και της  αξίας του κλάδου μας και η στενή συνεργασία με τους κορυφαίους Οργανισμούς που εκπροσωπούν τον Ελληνικό Τουρισμό, με στόχο τη χάραξη κοινής στρατηγικής. Σε αυτή την προσπάθειά μας απαιτείται η υποστήριξη της πολιτείας και σίγουρα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76