UA-49499200-1

Κρητικός και Τζινιέρης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το ΚΕΕΜ Σπάρτης

Ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκωνα Τζινιέρη, επισκέφθηκαν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Θέμα της συνάντησης ήταν το ΚΕΕΜ Σπάρτης, διατυπώνοντας εκ νέου το αίτημα για την αξιοποίηση του ως κέντρου νεοσυλλέκτων, όπως ίσχυε μέχρι το 2018, καθώς όπως τονίζεται «φέρει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα στρατόπεδα».

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη επισημαίνονται οι λόγοι που συνηγορούν προς αυτή τη κατεύθυνση και συγκεκριμένα:

  1. Διαθέτει εγκαταστάσεις σύγχρονες και ευρύχωρες που δεν χρειάζονται συντήρηση.
  2. Ο χώρος του στρατοπέδου είναι μεγάλος και εξυπηρετεί την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων.
  3. Το κλίμα στην περιοχή είναι ήπιο και δεν απαιτείται μεγάλο κόστος θέρμανσης για το χειμώνα οπότε καθιστά τις εγκαταστάσεις λιγότερο ενεργοβόρες.
  4. Απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και το κόστος μετακίνησης είναι προσιτό.
  5. Απέχει μόλις 20 χλμ από το Γύθειο, οπότε οι νεοσύλλεκτοι έχουν δυνατότητα επιλογής μεταξύ Σπάρτης και Γυθείου κατά την έξοδό τους.
  6. Το κόστος ζωής της περιοχής είναι χαμηλό.
  7. Υπάρχουν στρατιωτικά οικήματα για την διαμονή των στελεχών.
  8. Θα βοηθήσει την τόνωση και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής διότι η Λακωνία δεν διαθέτει ικανό αριθμό Πανεπιστημιακών Σχολών.

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση οι κ.κ. Κρητικός και Τζινιέρης δηλώνουν αισιόδοξοι για μια επιτυχή έκβαση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΚΕΕΜ σε σχέση με τα υπόλοιπα υποψήφια κέντρα της Πελοποννήσου είναι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις προς όφελος τόσο των νεοσυλλέκτων όσο και του δημοσίου, καθώς και η ύπαρξη στρατιωτικών οικημάτων για τα στελέχη (Σπάρτη – Ξηροκάμπι). Επίσης έχει όλες τις προδιαγραφές για περαιτέρω αξιοποίηση και επέκταση των δραστηριοτήτων του».

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76