UA-49499200-1

«Καλύτερος Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός» για το 2023 ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος από τη Σπάρτη

Με τη σπάνια διάκριση του «Καλύτερου ελαιοπαραγωγού της Ευρώπης» τιμήθηκαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO)

Για το 2023, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ολοκληρώθηκε στο 20ο Συνέδριο της CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) στην πόλη Castellion, στη Βαλένθια της Ισπανίας, μεταξύ 27 και 29 Οκτωβρίου 2023.

Το ετήσιο Συνέδριο της CEUCO αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς της Ευρωπαϊκής Γαστρονομίας, καθώς συμμετέχουν Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία, ενώ τα μέλη της CEUCO ξεπερνούν κατά πολύ τις δέκα χιλιάδες, έχοντας ως σκοπό τη διάδοση των πολιτιστικών, ιστορικών, και ποιοτικών διαστάσεων της γαστρονομίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας έχει δε θεσπίσει, μετά από αξιολόγηση, τα ετήσια βραβεία, με την ανάδειξη του ενός και μόνο, καλύτερου Ευρωπαίου στο είδος του (Best European).

Για το 2023 καλύτερος Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός αναδείχτηκε η εταιρεία «βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου», από την Ελλάδα και τη Σπάρτη, οι οποίοι τιμήθηκαν με τον τίτλο του BEST EUROPEAN ORGANIC OLIVE PRODUCER 2023 κατακτώντας την θέση από τους γευσιγνώστες και τα μέλη της CEUCO.

Είναι πολύ σημαντικό να τονισθεί ότι, για πρώτη φορά βραβεύεται ελαιοπαραγωγός από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, στα δεκαεπτά χρόνια που υφίστανται τα υψηλού βαθμού δυσκολίας γαστρονομικά βραβεία και αναδεικνύουν τον καλύτερο Ευρωπαίο στο είδος του.

Η απονομή της σπάνιας αυτής βράβευσης στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έγινε στον ιδρυτή τους Γιώργο Σακελλαρόπουλο, από τον ίδιο τον πρόεδρο της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme και τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, σε μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή στο Auditorium and Convention Centre της πόλης Castellion, στη Βαλένθια της Ισπανίας, παρουσία πολιτικών, κοινωνικών και γαστρονομικών προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη.

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος στην ομιλία του μεταξύ άλλων δήλωσε:

Στο πρόσωπο μου σήμερα, με το μοναδικά τιμητικό αυτό βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου ελαιοπαραγωγού (Best European Organic Olive Producer 2023), επιβραβεύεται η χώρα μου η Ελλάδα και ο τόπος μου η Σπάρτη, επιβραβεύεται η Ελληνική Ελαιοκομία αλλά και όλοι οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί γενικότερα. Σήμερα επιβραβεύεται με το σπάνιο αλλά πολύ ιδιαίτερο βραβείο σας, που αποτελεί βραβείο ζωής, η πολυετής προσπάθεια των «βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου», που ξεκίνησε από ένα όραμα για να φτάσει στην κορυφή της γαστρονομικής Ευρώπης σήμερα. Σας εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου, αποτελεί δε μεγάλη τιμή μου, και σας προσκαλώ να επισκεφθείτε, εσείς και τα μέλη της CEUCO, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την πόλη της Σπάρτης, στην Πελοπόννησο.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76