UA-49499200-1

Καίρια θέματα συζητήθηκαν σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

Σε πολλά και ποικίλα θέματα αναφέρθηκε ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, χθες Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, στις 3:00μμ. Στη συνάντηση μίλησαν εκτός του κ. Αραχωβίτη και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παναγιώτης Κουμουνδούρος.

Στην αναφορά του ο κ. Αραχωβίτης, αφού αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Follie-Follie, μίλησε για την ακρίβεια η οποία μαστίζει τον επιχειρηματικό κόσμο σε όλα τα επίπεδα ιδιαίτερα δε στο ηλεκτρικό ρεύμα. Επισήμανε ότι όσον αφορά τον χειρισμό της πανδημίας δεν υπήρξε ο απαιτούμενος συντονισμός, ενώ η διαχείριση όπως είπε «βασίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων». Τέλος όσον αφορά την πυρκαγιά στη Μάνη τόνισε ότι μήνες μετά δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για την ενίσχυση των πληγέντων.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στο Νοσοκομείο των Μολάων τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια και χάρη στην εγρήγορση φορέων, συλλόγων και κατοίκων, απετράπη η συρρίκνωση και υποβάθμισή του. Δήλωσε ριζικά αντίθετος σε οποιαδήποτε πιθανότητα για κλείσιμο, με δεδομένο μάλιστα ότι εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή, επισημαίνοντας την ανάγκη για καλύτερη στελέχωση του.

Αναφέρθηκε στην έντονη απογοήτευση των επαγγελματιών, έτσι όπως αυτή καταγράφεται στις περιοδείες που πραγματοποιεί, η οποία προκύπτει από την μειωμένη ζήτηση, μια απογοήτευση η οποία όπως δηλώνουν οι επαγγελματίες «είναι χειρότερη και από εκείνη των μνημονίων». Παράλληλα επισήμανε την αδυναμία πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο τραπεζικό σύστημα, ενώ όπως ανέφερε «τα μέτρα στήριξης λόγω της αναστολής πληρωμών θα δημιουργήσουν στο μέλλον μεγαλύτερο πρόβλημα».

Για το θέμα των αγροτικών προϊόντων τόνισε ότι παρ’ ότι φέτος κρατήθηκαν σε ικανοποιητικές τιμές, η έλλειψη εργατικών χεριών δημιουργεί πολλά και ποικίλα προβλήματα.

Ο κ. Αραχωβίτης αναφερόμενος στην πυρκαγιά στη Μάνη, επισήμανε ότι έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ακόμα δεν έχει φανεί η απαιτούμενη στήριξη σε όσους έχουν πληγεί. Παράλληλα αναφέρθηκε σε προτάσεις στήριξης και ενίσχυσης των πληττόμενων, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ήδη από τον Αύγουστο και οι οποίες όπως είπε δεν ελήφθησαν υπόψη.

Αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στη Μονεμβασία, λέγοντας ότι έχουν γίνει πραγματικά μεγάλα έργα, τα οποία παρά τις δυσκολίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Μιλώντας για το κρίσιμο θέμα των απορριμμάτων, ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι το μοντέλο διαχείρισης που έχει επιλεγεί δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. «Δεν ακολουθούμε το καλύτερο μοντέλο στη διαχείριση απορριμμάτων» επισήμανε, εστιάζοντας στην ανάγκη διαλογής στη πηγή.

Σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων αναφέρθηκε σε μελέτες που ολοκληρώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν το φράγμα της Κελεφίνας, καθώς και σε χρηματοδοτήσεις έργων στους ΤΟΕΒ (Τυρνάβου, Γουβών, Ξηροκαμπίου) και παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη συστράτευσης όλων προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα αναγκαία υδραυλικά έργα.

Τέλος όσον αφορά την απογραφή ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι εάν τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά αυτός που θα χάσει είναι η Λακωνία, ένας νομός που όπως τόνισε «έχει τα πάντα». Παράλληλα επισήμανε ότι πρέπει να βρούμε τρόπους και δράσεις προκειμένου να διατηρήσουμε την αξία και την ενεργή παρουσία του τόπου μας.

Παρακολουθήστε τη διαδικτυακή συνέντευξη πατώντας εδώ

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76