UA-49499200-1

Ιστορική βαθμολογία 100/100 για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης πέτυχαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετέχοντας  σε διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας και εξειδικευμένης αξιολόγησης ποιοτικών τροφίμων, από διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες.

Συγκεκριμένα, στον 8ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας OLYMP TASTE AWARDS 2023, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από 1 έως 8 Ιουλίου 2023, τιμήθηκαν με το απόλυτο 13 στα 13, πετυχαίνοντας έτσι το 100/100 το οποίο αποτελεί την υψηλότερη βαθμολογία που έχει δοθεί διαχρονικά από τους κριτές στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Συγκέντρωσαν 5 πλατινένια, 7 χρυσά και 1 ασημένιο βραβείο, δημιουργώντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ 782 διεθνών βραβείων.

Τα εξεταζόμενα δείγματα υψηλής ποιότητας που συμμετείχαν ήταν εκατοντάδες και δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς, της CEUCO, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis – Chef’s Club of Attica» μαζί με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS, και μέλη της ομάδας κριτών με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου από το σύμπλεγμα γνώσης και πείρας του πάνελ των κριτών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πολύ γνωστοί αρχιμάγειρες της Ελληνικής προεδρίας της Δημοκρατίας, Θανάσης Σκούρας και Βασίλης Μπέκας.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76