UA-49499200-1

Θέματα του αλιευτικού κλάδου έθεσαν στον ΥφΑΑΤ Κεδίκογλου οι Ν. Κρητικός και Γ. Λιβανός

Σοβαρά θέματα που απασχολούν τον αλιευτικό κλάδο, έθεσε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, σε συνάντηση που είχε με το υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και υπεύθυνο για την αλιευτική πολιτική Σίμο Κεδίκογλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ταυτόχρονα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, συντοπίτη μας (από τον Άγιο Νικόλαο Βοιών) Γιώργο Λιβανό.

Τα θέματα που τέθηκαν στον κ. Κεδίκογλου, αφορούσαν τα παρακάτω:

  • Εκπροσώπηση στα συμβούλια αλιείας από ένα μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης
  • Αποζημιώσεις των αλιέων για τις καταστροφές των εργαλείων τους από τα θηλαστικά
  • Να οριστούν ζώνες προστασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα απαγορεύεται το ψάρεμα σε σημεία που θα υποδειχθούν από αλιείς
  • Επικήρυξη του λαγοκέφαλου

Ο κ. Κεδίκογλου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλα όσα συζητήθηκαν και δεσμεύθηκε στην υλοποίηση πολλών εξ’ αυτών το προσεχές χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο κ. Λιβανός, επιπλέον των ανωτέρω συζήτησε και θέματα που σχετίζονται με τα αλιευτικά καταφύγια που υπάρχουν στα γεωγραφικά του όρια του Δήμου Μονεμβασίας, ενώ μιλώντας στο staging.www.staging.monemvasianews.gr, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κεδίκογλου όσο και τον κ. Κρητικό, διότι όπως τόνισε «στέκονται αρωγοί στα προβλήματα του κλάδου».

Ο Νεοκλής Κρητικός αφού συνεχάρη τον πρόεδρο Γιώργο Λιβανό για την πρόθεσή του για διάλογο και συνεργασία, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Οι αλιείς, οι πλοιοκτήτες των αλιευτικών μας σκαφών πρέπει να στηριχθούν. Αποτελούν μέρος της παράδοσης της Ελλάδας και επιθυμία μου είναι να έχουμε στενή συνεργασία και με την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών και με τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη και την ανάπτυξη του κλάδου».

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76