UA-49499200-1

Η προσέλκυση εργατών από τρίτες χώρες στη συνάντηση Κρητικού – Τσιάρα

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, συναντήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Παρών στη συζήτηση ήταν και ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.

Ο κ. Κρητικός μετέφερε στον κ. Υπουργό την αγωνία τη δική του και των περισσότερων βουλευτών της περιφέρειας, οι οποίοι γίνονται αποδέκτες της αγωνίας των συμπολιτών μας για την επίλυση του προβλήματος των εργατών γης.

Το πρώτο βήμα έγινε χθες, με την παράταση του ευνοϊκού καθεστώτος μετάκλησης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, όπως επίσης και με την άρση του περιορισμού των θέσεων εργατών ανά περιφερειακή ενότητα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2022.

Επιπλέον, μαζί με τον Υπουργό και τον κ. Ακτύπη επικοινώνησαν με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη και ζήτησαν την άμεση προώθηση λύσης για την προσέλκυση εργατών γης από τρίτες χώρες, στο πρότυπο της συμφωνίας με την Αίγυπτο. Μάλιστα, πρότειναν συγκεκριμένα την περίπτωση της Ινδίας, η οποία είναι έτοιμη- σύμφωνα με διαβεβαίωση από τον Ινδό Πρέσβη κ. Amrit Lugun- να συνεργαστεί στον τομέα αυτό.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76