UA-49499200-1

Η κατασκευή Πνευματικού Κέντρου έρχεται να αναβαθμίσει τη πόλη της Συκέας

Η κατασκευή ενός κτιρίου με χρήση «Πνευματικό Κέντρο» έρχεται να στολίσει και να αναβαθμίσει τη πόλη της Συκέας. Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων γίνεται πραγματικότητα, μια και την Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, υπεγράφη η σύμβαση του έργου κατασκευής του Πνευματικού Κέντρου της Κοινότητας Συκέας,  προϋπολογισμού 173.968,00 € (με ΦΠΑ).

Να επισημάνουμε ότι οι εργασίες κατασκευής του Πνευματικού Κέντρου είχαν ξεκινήσει στο παρελθόν, με ολοκλήρωση της θεμελίωσης του κτιρίου και των περιμετρικών τοιχείων του υπογείου. Με την παρούσα εργολαβία αποπερατώνεται το ανωτέρω έργο, με τροποποιήσεις της αρχικής μελέτης, διατηρώντας τα μορφολογικά και αρχιτεκτονικά του στοιχεία.

Το έργο στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στη διάσωση των ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων, που στοιχειοθετούν και καταγράφουν την πρόσφατη και παλαιότερη ιστορία του τόπου.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης αναφέρει: «Με την ολοκλήρωσή του θα παραδοθεί στην Κοινότητα της Συκέας ένα πλήρες και λειτουργικό κτίριο, το οποίο θα μπορεί να στεγάσει τις δράσεις της Κοινότητας και των Πολιτιστικών Συλλόγων».

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76