UA-49499200-1

«Η Ευρώπη στην περιοχή μου» παραμένει Μονεμβασία με μια υπέροχη μουσική εκδήλωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», οργάνωσε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, μια καταπληκτική συναυλία στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Ήταν μια υπέροχη μουσική παράσταση, με τίτλο «Στη γειτονιά των Αγγέλων», η οποία έλαβε χώρα στην πλατεία του Ελκομένου και ήταν αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη και το Γιάννη Ρίτσο.

Μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση σε ένα μοναδικό τόπο, η οποία όπως τόνισε η εκπρόσωπος του Δήμου Μονεμβασίας κα Μαρία Χαραμή «είναι ένα δώρο για το Δήμο μας, γιατί στη δύσκολη αυτή συγκυρία πραγματοποιείται στην πατρίδα του Γιάνη Ρίτσου αυτό το μνημόσυνο ποίησης και μελωδίας, τιμώντας με τον ιδανικότερο τρόπο τον Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, οποίος αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο αγωνιστή της δημοκρατίας».

Πλήθος θεατών, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είχαν τη χαρά να απολαύσουν ακούσματα γεμάτα Ελλάδα και συναίσθημα, τα οποία ερμήνευσαν η Αγγελική Βαρδάκη και ο Γιάννης Χριστόπουλος, με την ενορχήστρωση του Θοδωρή Λεμπέση, ενώ στην αφήγηση ήταν ο Χριστόδουλος Στυλιανού.

Το staging.www.staging.monemvasianews.gr συγχαίρει τους διοργανωτές αυτής της υπέροχης μουσικής παράστασης, μιας εκδήλωσης η οποία αναδεικνύει και ενισχύει τη φυσιογνωμία του χώρου και η οποία τέλος, πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για ανάλογες μελλοντικές ενέργειες στην ιστορική καστροπολιτεία της Μονεμβασίας.

Check Also

Μονεμβασία: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας

Η Ενορία Μονεμβασίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος αλλά και το πρόγραμμα λειτουργιών Διακαινησίμου …

G-EZ117CQG76