UA-49499200-1

Ηχηρή αποχώρηση Νίκα – Ευθεία επίθεση στο «σύστημα Σαμαρά» (βίντεο)

Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, στην Τρίπολη, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στο «σύστημα Σαμαρά», από το οποίο όπως τόνισε «υπέστη πίεση από την αρχή».

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά» ανέφερε ο κ. Νίκας υπονοώντας σαφώς την επιρροή του πρώην Πρωθυπουργού και της ομάδας του στο σύστημα διοίκησης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Τη μεγάλη πίεση δεν την αισθάνθηκα από τον Τατούλη και την αντιπολίτευση…».

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού, ο οποίος έλαβε τη στήριξη της ΝΔ στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, τον χαρακτήρισε παρακοιμώμενο του Αντώνη Σαμαρά και ως άνθρωπο χωρίς καμία αυτοδιοικητική εμπειρία. Παράλληλα απέναντί του αντέταξε ικανά αυτοδιοικητικά στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν επικεφαλής συνδυασμού.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα γεγονότα ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ένα χρόνο πριν, κατά την οποία ζήτησε την αλλαγή του επικεφαλής της παράταξης στις εκλογές του 2023, κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση για τη διάδοχη κατάσταση.

Τέλος ανέφερε ότι δεν θα κατεβάσει ανεξάρτητο συνδυασμό ενώ όπως τόνισε έχει την δυνατότητα να συγκεντρώσει τα άτομα, αναφέροντας παράλληλα ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά τη βούλησή τους.

Κλείνοντας ο κ. Νίκας ανέφερε ότι «πικραίνεται αυτός που τον διώχνει ο λαός» επισημαίνοντας ότι αυτός αποχωρεί με απόφαση δική του και της οικογένειάς του.

Πηγή βίντεο: ioniantv.gr

Check Also

Συνάντηση Αυγενάκη-Δαβάκη για το πρόβλημα διάθεσης των πορτοκαλιών

Το πρόβλημα της διάθεσης και εμπορίας των πορτοκαλιών πλήττει και πάλι φέτος τους Λάκωνες παραγωγούς. …

G-EZ117CQG76