UA-49499200-1

Ημερίδα για τα Πνευματικά Δικαιώματα από το Επιμελητήριο Λακωνίας

Το Επιμελητήριο Λακωνίας οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα». Επαγγελματίες του νομού Λακωνίας και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ένα σημαντικό θέμα το οποίο τους αφορά άμεσα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19:00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ξανθάκη 3, Γύθειο (ισόγειο), με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Καββαθά Πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ και εκπροσώπους των Οργανισμών Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση», «ΕΔΕΜ» και «GEA».

Τι είναι Πνευματικό Δικαίωμα;
Είναι το δικαίωμα που αποκτά κάποιος πάνω σε ένα πρωτότυπο μουσικό έργο και αφορά τους συνθέτες και τους στιχουργούς.

Τι είναι Συγγενικό Δικαίωμα;
Αφορά όλους εκείνους που εργάζονται και συμμετέχουν στην παραγωγή, ερμηνεία και εκτέλεση ενός ηχογραφημένου μουσικού έργου, δηλαδή τους τραγουδιστές, τους μουσικούς και τους παραγωγούς.

Για τα συγγενικά δικαιώματα υπεύθυνος είναι ο GEA, ένας ενιαίος αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός συλλογικής διαχείρισης και είσπραξης.

Για τα πνευματικά δικαιώματα υπεύθυνη ήταν μέχρι πρότινος η ΑΕΠΙ, αλλά μετά την κατάρρευσή της δύο είναι οι οργανισμοί για τη διαχείριση και την είσπραξή τους. Η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) και η Αυτοδιαχείριση/autodia.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76