UA-49499200-1

Επιστολή Κουτσούλη σε Βερούτη για θέματα Υγείας και Οδικής Ασφάλειας

Με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» Δημήτρης Κουτσούλης, αναφέρεται σε αναγκαίες επεμβάσεις τόσο σε θέματα δημόσιας υγείας όσο και οδικής ασφάλειας στο νομό Λακωνίας.

Στην επιστολή την οποία παρέδωσε η εκπρόσωπος του συνδυασμού στην Π.Ε. Λακωνίας Ελένη Κιούση, αναφέρονται οι επείγουσες προτεραιότητες, οι οποίες όπως τονίζεται είναι «μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους» που επιβάλλεται να προωθήσει προς υλοποίηση η Περιφέρεια και συγκεκριμένα:

  • Την προμήθεια και εγκατάσταση από την Περιφέρεια, τουλάχιστον 60 αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η εγκατάσταση σε δημόσιους χώρους οικισμών και χωριών αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών είναι μια επείγουσα ανάγκη, διότι, ακόμα και σήμερα, δεν έχουν απινιδωτή – και όσα έχουν το οφείλουν, κυρίως, σε δωρεές ιδιωτών. Αυτό θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια από το υπουργείο Υγείας, αντί να σπεύδουμε τώρα στην Περιφέρεια για να καλύψει το κενό».
  • Τη διαγράμμιση και τον ηλεκτροφωτισμό του οδικού τμήματος Αρεόπολης- Νέου Οιτύλου, επισημαίνοντας: «Πρόκειται για δρόμο μήκους, περίπου, 6 χλμ., υψηλού κινδύνου – τη νύχτα «δρόμος-καρμανιόλα». Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι αυτό το έργο πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση, πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και γι’ αυτό, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε τυχόν άλλο βελτιωτικό έργο».
  • Η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε τμήμα της επαρχιακής οδού «Νεάπολης Βοιών-Φαρακλού», η οποία όπως επισημαίνοντας: «Η αποκατάσταση επείγει λόγω των επικίνδυνων συνθηκών που έχει προκαλέσει διάβρωση στο κάτω μέρος του δρόμου».
  • Η διαγράμμιση της επαρχιακής οδού «Λάχι-Παραδείσι-Σπήλαιο Καστανιάς», μήκους περίπου 13 χλμ., αναφέροντας: «Πρόκειται για τη συντομότερη πρόσβαση σ’ ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας και της Ευρώπης, στο Σπήλαιο Καστανιάς. Λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, με τις συχνές ομίχλες, χρήζει άμεσης συντήρησης και διαγράμμισης».

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76