UA-49499200-1

Επιμελητήριο Λακωνίας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο ενημέρωσης Λογιστών

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο (28/5/2022), το σεμινάριο με τίτλο «My data και ειδικά θέματα εντύπων Ν, Ε3 και αγροτών», που συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λακωνίας και το 11ο Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και την Ένωση Λογιστών Λακωνίας.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο κ. Πάνος Κρητικός, Πρόεδρος του 11ου Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Λακωνίας κα Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου και πλήθος λογιστών του Νομού Λακωνίας.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Κώστας Νικηφόρος, Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων, μέλος της κοινής τεχνικής ομάδας εργασίας Ο.Ε.Ε. – Υπ. Οικονομικών – Α.Α.Δ.Ε.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Πάνος Κρητικός, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Λακωνίας και τον Πρόεδρο αυτού κ. Ιωάννη Παναρίτη, για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και τη φιλοξενία αυτής στην ανακαινισμένη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας και αμέσως, παρέδωσε τη σκυτάλη στον κ. Κώστα Νικηφόρο ο οποίος προχώρησε στην εισήγηση του σεμιναρίου.

Ο εισηγητής ανέλυσε την θεματολογία δίνοντας έμφαση στην ανάλυση και κατανόηση από τους συμμετέχοντες  των σημείων εκείνων που έχρηζαν ιδιαίτερης σημασίας.

Αρχικά αναφέρθηκε στον προσδιορισμό καθαρού και φορολογητέου εισοδήματος επαγγελματιών και επιχειρήσεων σύμφωνα με τους κανόνες των ΕΛΠ και του ΚΦΕ για το 2021, στον προσδιορισμό των δεδομένων των λογιστικών αρχείων για τη σύνταξη του Ε3 και  στον προσδιορισμό, στη φορολογία και διάθεση αποτελεσμάτων, σύνταξη χρηματοοικονομικών καταστάσεων και εντύπου Ε3.

Εν συνεχεία έγινε αναφορά στη παρουσίαση των βασικών κανόνων ΕΛΠ και ΚΦΕ και στη μεθοδολογία προσδιορισμού λογιστικών και φορολογικών αποτελεσμάτων.

Κλείνοντας παρουσίασε τα ειδικά θέματα προσδιορισμού ετήσιων αποτελεσμάτων και σύνταξης χρηματοοικονομικών καταστάσεων, την ανάλυση λοιπών αλλαγών στο φορολογικό σύστημα και την πλατφόρμα mydata.

Στο πέρας της εκδήλωσης εκφράστηκαν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον κ. Κώστα Νικηφόρο.

Το σεμινάριο θα παραμείνει για λίγες ημέρες αναρτημένο στη σελίδα του Επιμελητηρίου στο facebook (μέσω Youtube).

Πηγή: Επιμελητήριο Λακωνίας

Check Also

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Λακωνίας για συμμετοχή στην έκθεση SIAL στο Παρίσι

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να επιχορηγήσει τη συμμετοχή των επιχειρήσεων …

G-EZ117CQG76