UA-49499200-1

Επιμελητήριο Λακωνίας: Απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας και κοπή πίτας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, στον συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου στο ισόγειο του κτηρίου στο Γύθειο, η απονομή των Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2023.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Οσιώτατος πάτερ Χριστόδουλος Κρουστάλης εκπροσωπώντας την Μητρόπολη Μάνης, οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Μάνης κα Γεωργία Λυροφώνη, ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος, ο Γενικός Γραμματέας του 11ου Περιφερεαικού Τμήματος ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Κρητικός, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δ. Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαγενάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνης Μπερέτσος και ο Έφορος Λακωνίας κ. Βασίλειος Νικολακάκος.

Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της ΟΒΕ Λακωνίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος και του Σωματείου Φοροτεχνικών-Λογιστών Λακωνίας κα Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Λακωνίας και οι βραβευθείσες επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Ιωάννης Παναρίτης στην ομιλία του, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες  είπε μεταξύ άλλων:

Σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου μας «Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2023» και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Ο θεσμός «Βραβεία Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Λακωνίας» δημιουργήθηκε για να στηρίξει και να αναδείξει τις δυνάμεις της λακωνικής επιχειρηματικότητας που υπηρετούν τη διαχρονική σχέση μεταξύ του επιχειρείν και της συλλογικής προόδου. Μέσω της υγιούς επιχειρηματικότητας παράγουμε, αναπτυσσόμαστε, βελτιωνόμαστε αξιοποιώντας τον πλούτο της λακωνικής γης και τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας τιμούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που υπηρετούν στην πράξη και σε πείσμα των καιρών το μοτίβο μας

«Κατακτώντας τους στόχους μας, θέτουμε νέους για να πάμε ακόμη πιο ψηλά!»

Επίσης αναφέρθηκε στις ενέργειες και δράσεις αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια το Επιμελητήριο Λακωνίας για τη στήριξη της λακωνικής επιχειρηματικότητας, αναφέροντας:

Το Επιμελητήριό μας, εντός των δυνατοτήτων που του δίνει η επιμελητηριακή νομοθεσία στηρίζει το λακωνικό επιχειρείν τόσο με παρεμβάσεις προς την πολιτεία για τα φλέγοντα θέματα της επιχειρηματικότητας όσο και με δράσεις στήριξης των επιχειρήσεων μελών του. Όλες οι ενέργειες και δράσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποστέλλονται με newsletter σε όσους εγγράφονται σε αυτό, αλλά δημοσιεύονται και από τα ΜΜΕ του νομού.

Δράσεις του Επιμελητηρίου μας:

  • Σεμινάρια και ημερίδες διά ζώσης ή διαδικτυακά,
  • υλοποίηση προγραμμάτων ΛΑΕΚ,
  • συμμετοχή σε εκθέσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό,
  • ενίσχυση των νοσοκομείων και τα κέντρων υγείας του νομού με απαραίτητα μηχανήματα ή υγειονομικό υλικό,
  • Προβολή διαφημιστικών σποτ για τη Λακωνία και τις επιχειρήσεις στο Youtube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Διαχείριση με την ΚΕΕΕ και όλα τα Επιμελητήρια της χορήγησης 270.000 δωρεάν ψηφιακών υπογραφών σε επιχειρηματίες κεφαλαιουχικών εταιριών με πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • κλαδικές συσκέψεις για θέματα του τόπου μας: για την πλατφόρμα Nutri score και την καθιέρωση ενός αποτελεσματικότερου συστήματος επισήμανσης στα προϊόντα διατροφής. Το Επιμελητήριό μας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη λήψη απόφασης για την ένταξη στον εθνικό κατάλογο της ποικιλίας ΚΑΛΑΜΩΝ ως συνώνυμο της KALAMATA OLIVES. 
  • Προχωρήσαμε τη δράση για την προβολή των φαινολών του λακωνικού ελαιολάδου με την κατάθεση φακέλου στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης για τη διαπίστευση του Επιμελητηρίου μας ως φορέα χορήγησης σήματος φαινολών ελαιολάδου.
  • Υπογράψαμε στην Αθήνα και στα κεντρικά της Τράπεζας της Ελλάδας (30/12/2022) το συμβόλαιο μεταβίβασης στο Επιμελητήριο Λακωνίας του ακινήτου του τέως υποκαταστήματος της ΤτΕ στη Σπάρτη, ενέργεια που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις δράσεις μας .
  • Ολοκληρώσαμε την υλοποίηση του έργου Leader «Προμήθεια εξοπλισμού συνεδριακού χώρου Επιμελητηρίου Λακωνίας», αποτέλεσμα του οποίου είναι η αίθουσα που μας φιλοξενεί και βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του έργου «Ανάπτυξη/Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών του Επιμελητηρίου Λακωνίας» ενταγμένου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» με το οποίο αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το Επιμελητήριο στα μέλη του.
  • Και βέβαια τα «Βραβεία Επιχειρηματικότητας» που έχουν γίνει θεσμός. Με αυτή την εκδήλωση σήμερα θα καλωσορίσουμε το 2023 με αισιοδοξία. Όλοι μαζί κι ο καθένας χωριστά μπορούμε να πορευτούμε με αλληλεγγύη, δύναμη και αισιοδοξία παλεύοντας τόσο για τα καθημερινά μας προβλήματα όσο και για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας και την ανθρωπότητα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος παρουσίασε τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η επιλογή των επιχειρήσεων για την απονομή των Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2023 τα οποία ήταν: ανάπτυξη της επιχείρησης, εξωστρέφεια.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

  • ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ειδική Αναγνώριση:

Επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας
Πρότυπης Επιχειρηματικότητας
Προσφοράς στην αναγνώριση του λακωνικού ελαιολάδου

  • ΟΙΝΟΥΝΤΑΣ ΑΕΒΕ Μεταποίηση/Εξαγωγές
  • ΑΛΕΑ ΑΒΕ Μεταποίηση/Εξαγωγές,
  • ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΑΕ Μεταποίηση/Εξαγωγές
  • AGROSPARTA Μεταποίηση/Εξαγωγές,
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΟΛΑΩΝ ΠΑΚΙΩΝ Μεταποίηση/Εξαγωγές
  • ΣΩΤΗΡΑΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ (Sotirali family) Κατηγορία Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
  • ΜΑΥΡΟΕΙΔΟΓΓΟΝΑ ΚΑΝΕΛΛΑ (Μανιάτικη Μελισσοκομία) Κατηγορία Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Για την κάθε επιχείρηση προβλήθηκε βίντεο, αναγνώστηκε το επιχειρηματικό της προφίλ και δόθηκε το βήμα μέσω του οποίου οι βραβευθέντες έθεσαν  ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αίσθηση και θετική ανταπόκριση προκάλεσε η πρόταση του κ. Σακελλαρόπουλου, την οποία στηρίζουν 9 καθηγητές Πανεπιστημίου απ΄ όλο τον κόσμο, για ίδρυση Ανώτατης Σχολής Ελαιοκομίας με έδρα τη Λακωνία. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για το Επιμελητήριο που η αξιόλογη αυτή πρόταση κατατέθηκε στο Επιμελητήριο. Αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση και δεσμεύτηκε πως το Επιμελητήριο θα ενεργοποιηθεί για την πραγματοποίησή της.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε η παράθεση δείπνου και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κατάστημα SAGA στο Γύθειο. Ως δώρο για την πίτα δόθηκε ένα διήμερο στο ξενοδοχείο Marmari Paradise, δωρεά της επιχείρησης Παναγιώτα Κούβαρη, Μαρμάρι.

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76