UA-49499200-1

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ανέφικτος ο τρόπος της καταγραφής των αποθεμάτων

Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, προς στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, στην οποία αναφέρει τον ανέφικτο τρόπο καταγραφής των αποθεμάτων.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την αναγκαιότητα λήψης έκτακτων μέτρων για την εξασφάλιση επάρκειας σιτηρών, ελαίων και λιπασμάτων, δηλώνουμε την πρόθεση του επιχειρηματικού κόσμου να συνδράμει αποτελεσματικά στην υλοποίηση της κυβερνητικής βούλησης για την καταγραφή των σχετικών αποθεμάτων.

Επιτρέψτε μας ωστόσο να εκφράσουμε την έκπληξή μας για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Για μια ακόμα φορά μεταφέρεται βίαια το βάρος της ευθύνης στις επιχειρήσεις και μάλιστα με ασφυκτικές προθεσμίες και υπό την απειλή δυσβάσταχτων προστίμων και κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, χωρίς να δίνεται το περιθώριο τόσο για την ορθή ανταπόκρισή τους στην απαίτηση αυτή, αλλά και να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους.

Το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων που αφορά αυτή η διαδικασία είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν λίγα άτομα προσωπικό και αδυνατούν εν τοις πράγμασι να ικανοποιήσουν αυτή την απαίτηση στο χρονικό διάστημα και με τον τρόπο που προβλέπεται. Πόσο μάλλον όταν θα πρέπει να επαναλαμβάνουν την ίδια διαδικασία ανά πέντε ημέρες και για χρονικό διάστημα τριών μηνών. Ειδικά κατά την παρούσα χρονική περίοδο, της Άνοιξης, οι δυσκολίες είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στην ύπαιθρο και προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες που έχουν υποστεί μετά από ένα τόσο δύσκολο χειμώνα.

Με δεδομένη τη βούληση του επιχειρηματικού κόσμου της Αρκαδίας να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει την επάρκεια των αγαθών, το Επιμελητήριο Αρκαδίας βρίσκεται στη διάθεσή σας για συνεργασία ώστε να βρεθεί καταλληλότερος τρόπος ικανοποίησης αυτής της ανάγκης.

Check Also

Στο προσκήνιο η παράκαμψη Βλαχιώτη – Σκάλας

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η παράκαμψη των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, ενός έργου που χρόνια …

G-EZ117CQG76