UA-49499200-1

Εξιχνιάσεις κλοπών και συλλήψεις για ναρκωτικά στην αστυνομική ατζέντα της Λακωνίας

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο της Λακωνίας το τελευταίο διάστημα με εξιχνιάσεις περιπτώσεων κλοπής σε οικίες αλλά και συλλήψεις ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, στο Γύθειο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Ελέγχων και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Λακωνίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 35, 19 και 42 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.7.2023 έως και την 5.8.2023, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης Λακωνίας, διέπραξαν -5- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, τηλεόραση και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -16.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και    -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και -1- όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επίσης, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στη Σπάρτη,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, συνελλήφθησαν 35χρονος ημεδαπός και 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο κατελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -217- γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -56,39- γραμμαρίων, μικροποσότητα MDMA (έκσταση), το χρηματικό ποσό των -995- ευρώ, προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και -2- κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Check Also

Νεάπολη: Αύριο Τετάρτη η πρεμιέρα της θεατρικής παράσταση «Αέρας»

Από αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 20:30, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και για 3 …

G-EZ117CQG76