UA-49499200-1

Εντυπωσίασε το μουσικό αφιέρωμα για την ξενιτιά στα Φούτια

19.8.2016_Εντυπωσίασε το μουσικό αφιέρωμα για την ξενιτιά στα Φούτια_1

Άγγιξε κυριολεκτικά τις ψυχές όσον παραβρέθηκαν, την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, στο προαύλιο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στα Φούτια, το μουσικό αφιέρωμα για την ξενιτιά και την προσφυγιά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φουτίων, σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας, στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού, πραγματοποιεί κάθε χρόνο θεματικές μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία και τείνουν πλέον να γίνουν θεσμός. Φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε όλους όσους αναγκάστηκαν ή και ακόμα και σήμερα αναγκάζονται, να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη σε άλλη χώρα.

Ακούστηκταν παραδοσιακά τραγούδια όπως το Τζιβαέρι, αλλά και λαϊκά τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως του Σταύρου Κουγιουμτζή, Ακη Πάνου, Γιάννη Μαρκόπουλου κ.α.

19.8.2016_Εντυπωσίασε το μουσικό αφιέρωμα για την ξενιτιά στα Φούτια

Αυτά τα πέντε χρόνια έχουν συμμετάσχει αξιόλογοι μουσικοί, όπως ο Γ. Σκαρπέλος, Σταύρος Μπούζιος, Δημήτρης Αρβανίτης, Γκαραμπέτ Ατζέμογλου, αλλά και σημαντικοί ερμηνευτές/τριες, όπως ο Νίκος Καρακαλπάκης, η Πολυτίμη Τόλη και η Ντένια Κουρούση. Φέτος στο τραγούδι ήταν η Αντωνία Διονυσίου, που κατάγεται απά τα Φούτια.

Καλλιτεχνική επιμέλεια και εμπνευστής αυτής της προσπάθειας είναι ο μουσικός  Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης, ενώ στην αφήγηση είναι η Ελένη Μπαρμπαγιάννη.

Το monemvasianews.gr οφείλει να επαινέσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φουτίων, γιατί μέσα από στοχευμένες δράσεις, κρατάει ζωντανή τη φωνή του χωριού και ταυτοχρόνα διατηρεί δεσμούς επικοινωνίας με την ιστορία και τις αξίες αυτής της χώρας.

Τέλος αποδεικνύει περίτρανα ότι τα Φούτια είναι ένα «μικρό» και ταυτόχρονα ένα «μεγάλο» χωριό, που μπορεί να δώσει την δική του ώθηση, σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη να βγει ψηλά με σταθερό λόγο και άποψη.

Check Also

Τα βιβλιοπωλεία Μονεμβασίας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, τα βιβλιοπωλεία της Μονεμβασίας, «ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ» της Κατερίνας Κλινάκη, «4BOOKS&TOYS» του …

G-EZ117CQG76