UA-49499200-1

Ενισχύεται η Πελοπόννησος με τρία επιπλέον υδατοδρόμια – Η Μονεμβασία μέσα σε αυτά

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μεγαλώνει το δίκτυο υδατοδρομίων της δραστικά με την τελευταία ανάθεση για αδειοδότηση των υποδομών λειτουργίας υδροπλάνων σε Ερμιόνη, Μονεμβασία, Γύθειο και Παράλιο Άστρος.

Σημειώνουμε ότι στην Πελοπόννησο, η Καλαμάτα και η Κυλλήνη έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των υποδομών για την εξασφάλιση των αδειών λειτουργίας τους, ενώ Ναύπλιο, Νέα Κίος και λίμνη Τάκα είναι στην τελική φάση αδειοδότησης.

Η Hellenic Seaplanes έχει σχεδιάσει την επιχειρησιακή λειτουργία σε επιπλέον δώδεκα (12) προορισμούς (υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία) στην Πελοπόννησο μεταξύ των οποίων είναι το Κατάκολο, η Πύλος, η Ελαφόνησος, το Ξυλόκαστρο, η Λίμνη Καϊάφα, το Αίγιο, η Επίδαυρος και η Κόρινθος.

Οι παραπάνω προορισμοί θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο δίκτυο Πελοποννήσου καθώς μαζί με το υδατοδρόμιο της Πάτρας που είναι έτοιμο για λειτουργία θα εξυπηρετήσουν πτήσεις προς Ιόνιο, Κρήτη, Αττική,  Νότιο Αιγαίο αλλά και Στερεά Ελλάδα.

Σε σχετική δήλωση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας αναφέρει:

Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Πελοπόννησο ενώ θα βελτιστοποιήσει και τα λιμάνια της, αφού με την έλευση των υδροπλάνων στα υδατοδρόμια θα εκτελούνται πτήσεις επιβατών από/προς άλλες γειτονικές περιοχές καθώς και στα νησιά του Ιονίου και Αιγαίου. Έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που κάνουν ξεχωριστή την Πελοπόννησο στον τουριστικό χάρτη και με την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων να φέρουμε στα νερά της Περιφέρειας μας τα υδροπλάνα και την μεταφορική δυναμική τους.

Για την εξελικτική πορεία των υποδομών που θα στηρίξουν το πλάνο της Hellenic Seaplanes, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλας Χαραλάμπους:

Συνεχίζουμε να χτίζουμε μεθοδικά το δίκτυό μας διασφαλίζοντας ένα σύμπλεγμα υδατοδρομίων που θα καλύψει τις ανάγκες των επιβατών για γρήγορες αερομεταφορές από λιμάνι σε λιμάνι με τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes. Οι αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων προχωρούν δυναμικά, ξεπερνώντας εμπόδια του παρελθόντος με συνεργασία των αρμόδιων φορέων, υπουργείων και υπηρεσιών.

Η Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται να ανοίξει φτερά και οι θετικές εξελίξεις από το δίκτυο υποδομών της Πελοποννήσου, των Σποράδων αλλά και των υπόλοιπων προορισμών που λαμβάνουν εγκρίσεις, μας δίνει την απαραίτητη αισιοδοξία που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη  αποφασιστικότητα για το μέλλον.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76