UA-49499200-1

Εμπνέει και ενώνει το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας Ασωπού

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο κτήμα Τσαφατίνου, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017,  το Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας Ασωπού, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση, το «Τσάι Αγάπης».

Πλήθος ανθρώπων με διάθεση φιλανθρωπίας, απο κάθε γωνία του Δήμου Μονεμβασίας, προσήλθαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ενορίας Ασωπού, προκειμένου να ενισχύσουν και να ενδυναμώσουν το έργο προσφοράς και βοηθείας, που χρόνια τώρα επιτελείται.

Ο πρόεδρος του Φιλοπτώχου π. Γεώργιος Κότσαλης, εφημέριος της ενορίας Ασωπού, υποδέχθηκε όλους τους παρευρισκόμενους με αισθήματα χαράς και ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Φιλοπτώχου, τα οποία όπως είπε «με πολύ προθυμία και ζήλο ετοίμασαν την όλη εκδήλωση».

Επισήμανε την πολύ αγάπη που πηγάζει από τις δράσεις του Φιλοπτώχου, η οποία όπως τόνισε «δίνεται με πολύ ταπείνωση, σύμφωνα πάντα και με τις προτροπές του σεπτού ποιμενάρχη, Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου».

Τέλος αναφέρθηκε στο έργο φιλανθρωπίας που συντελείται, το οποίο όπως επισήμανε «δεν σταματά στα λόγια αλλά απαιτεί πολύ πράξη», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η χριστιανική αγάπη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά συγκεκριμένος  τρόπος ζωής, που εκφράζεται με την έμπρακτη υπηρεσία και διακονία προς τον πλησίον».

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων-Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία». Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και τέλος, έγινε λαχειοφόρος αγορά με πολλά και ενδιαφέροντα δώρα.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ο εφημέριος Μολάων πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Κότσαλης, ο εφημέριος Συκέας πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Βαρράς, οι εφημέριοι Παπαδιανίκων, Μεταμόρφωσης και Φοινικίου π. Νικόλαος Δελακοβίας, Δημήτριος Βλαχάκης και Παναγιώτης Λεοντακιανάκης.

Επίσης παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι Αντιδήμαρχοι Ασωπού και Μολάων κ.κ. Γιάννης Σουρλάς και Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κά Παναγιώτα Αλειφερη, ο Βουλευτής και πρ. Υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο πρ. Βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κά Ματούλα Μπελεγρή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Βουνελάκης και Θεοδούλη Σπυριδάκου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασωπού κά Μαριάνα Σταθάκη, , ο Διοικητής του ΑΤ Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, πρόεδροι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟ: Γιώργος Μακρής

 

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76