UA-49499200-1

Για την Αφανιά-Κρεβατά στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο Νεοκλής Κρητικός

Με το τελικό κείμενο για τη νομοθετική ρύθμιση του ιδιοκτησιακού ζητήματος της Αφανιάς-Κρεβατά, ο βουλευτής λακωνίας Νεοκλής Κρητικός επισκέφθηκε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Μουστακάτο, έγκριτο δικηγόρο, ο οποίος προσέφερε τις επιστημονικές του γνώσεις για την παρουσίαση της νομοθετικής ρύθμισης.

Με ανακοίνωσή του ο Νεοκλής Κρητικός αναφέρει:

Με τη ρύθμιση αίρονται οι αδικίες που έχουν υποστεί οι κάτοικοι συμπολίτες μας της περιοχής και κλείνει ένα σοβαρό ιδιοκτησιακό ζήτημα, που αφορά 340 οικογένειες.

Την πρόταση αυτήν την έχουμε καταθέσει, πριν από ένα χρόνο, από τις 14 Φεβρουαρίου 2022, στη διευρυμένη συνάντηση, που είχε ως κύριο θέμα τότε το ιδιοκτησιακό του Λαγίου.

Επειδή στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών δεν προβλέπονται ρυθμίσεις για ακίνητα όπως η Αφανιά-Κρεβατά, καθώς ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (δεν εκτελέστηκε ποτέ η πράξη παραχώρησης), η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζουμε είτε θα ενταχθεί ως διάταξη σε παράρτημα του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου είτε θα μπει ως διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76