UA-49499200-1

Βαίνει προ το τέλος της η διαχείριση απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου

Τους επόμενους μήνες ολοκληρώνονται όλα τα αναγκαία έργα, προκειμένου να γίνεται διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τις πλέον σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

Αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, χθες Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με στελέχη της εταιρείας που έχει αναλάβει την ΣΔΙΤ της κεντρικής διαχείρισης, παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Χρήστου Λαμπρόπουλου -αρμόδιου μεταξύ άλλων για την εν λόγω ΣΔΙΤ- και Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά.

Συγκεκριμένα, το αργότερο την 1η του ερχόμενου Μαΐου ξεκινά η μεταβατική λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη της Μεσσηνίας, ενώ το αργότερο την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη λειτουργία στη μονάδα διαχείρισης στη Σκάλα της Λακωνίας.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους φίλους δημάρχους να μην προβαίνουν σε ανακοινώσεις όσον αφορά στους χρόνους λειτουργίας των μονάδων, διότι δημιουργείται σύγχυση -και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες. «Να μην διαβάζουμε και να μην ακούμε Αύγουστο, Σεπτέμβριο και όλα αυτά τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας», επισήμανε ο κ. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι οι εργασίες, τόσο στην Καλλιρρόη όσο και στη Σκάλα, είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, επισημαίνοντας αναλυτικά:

  • Όσον αφορά στη μονάδα διαχείρισης στη Μεσσηνία, στην Καλλιρρόη, θα λειτουργήσει την 1η Μαΐου, συν πλην μία εβδομάδα. Κινείται εντός χρονοδιαγράμματος και η οποιαδήποτε καθυστέρηση συνδέεται με τις βροχοπτώσεις, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τις εργασίες στο πεδίο.
  • Για τη Σκάλα, η οποία θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, η έναρξη μεταβατικής λειτουργίας προσδιορίζεται την 1η Ιουνίου, συν πλην μία εβδομάδα.

Τέλος ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τόσο τους παριστάμενους Αντιπεριφερειάρχες όσο και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προσπάθεια την οποία καταβάλλουν για να λύσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί εδώ και 30 χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Προφανώς αναγνωρίζω την προσφορά των προηγούμενων. Δεν μηδενίζουμε κανενός το έργο».

Στο ίδιο χρονοδιάγραμμα αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο Γιώργος Αγραφιώτης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και διευθύνων σύμβουλος του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που «τρέχει» το έργο του ΣΔΙΤ.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76