UA-49499200-1

Από τη Μάνη μέχρι τους Βόρειους Δήμους συνεχίζει την περιοδεία του ο Ν. Κρητικός

Η περιήγηση σε περιοχές του νομού Λακωνίας συνεχίζεται για το Νεοκλή Κρητικό, εκ νέου υποψήφιο με τη ΝΔ, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε από την Τάραψα και τους Κουμάνους, μέρη καταγωγής της μητέρας του, από τα οποία κρατά αναμνήσεις και δεσμούς ζωής.

Η συνέχεια της ολοήμερης περιοδείας περιελάμβανε τα χωριά του Δήμου Ανατολικής Μάνης και συγκεκριμένα: Πετρίνα, Αιγιές, Σιδηρόκαστρο, Πλάτανο, Κονάκια, Μυρσίνη, Σκαμνάκι, Δροσοπηγή, Σκουτάρι, Παρασυρό, Καστάνια, Σελεγούδι, Άγιο Νικόλαο, Κόκκινα Λουριά, Μέλισσα, Προσήλιο.

Είναι τα πυρόπληκτα χωριά, για τα οποία ο κ. Κρητικός από την επομένη των καταστροφών, αφιέρωσε πάρα πολλές ώρες σε διαδοχικές συναντήσεις, συσκέψεις και διαβουλεύσεις, προκειμένου οι πυρόπληκτοι να λάβουν την αυτονόητη ενίσχυση για να ζωντανέψουν τις καλλιέργειές τους, αναφέροντας:
Νιώσαμε μεγάλη θλίψη το καλοκαίρι του 2021, για τα χωριά που επλήγησαν σφοδρά από τις πυρκαγιές. Έχω ξαναπεί, ότι δεν τα καταφέραμε όπως θέλαμε και κυρίως όπως έπρεπε. Κοίταξα στα μάτια αυτούς τους απεγνωσμένους και εύλογα οργισμένους ανθρώπους, δίχως στιγμή να κρυφτώ. Τα δυσεπίλυτα γραφειοκρατικά εμπόδια στα οποία προσέκρουαν τα λογικά επιχειρήματά μας, καθιστούσαν απολύτως αναγκαία την επανάληψη της διαδικασίας άσκησης πιέσεων. Η ενίσχυση της Κρατικής Αρωγής που δόθηκε έως τώρα δε μας αρκεί. Θα συνεχίσουμε μέχρι να αποδοθούν τα οφειλόμενα.

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, ο κ. Κρητικός βρέθηκε στην άλλη άκρη  στους Βόρειους Δήμους. Επισκέφθηκε την Πελλάνα και συγκεκριμένα, το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που είχε την τιμητική του.

Ακολούθησε σεργιάνι στη λαϊκή αγορά στο Καστόρι και συζήτηση με παραγωγούς και κατοίκους, καθώς και με ανθρώπους της Αλευρούς και της Αγόριανης, καταλήγοντας στο μπαλκόνι του Ταΰγετου, το Γεωργίτσι μας και στο Λογκανίκο.

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, το απόγευμα βρέθηκε σε δύο οικισμούς πολύ κοντά στη Σπάρτη, στο Αφυσσού και τον Κλαδά.

Με ανακοίνωση του ο Νεοκλής Κρητικός αναφέρει:
Οι κάτοικοι μου εξέφρασαν παράπονα και απορίες. Επισημαίνουν την ακρίβεια και τους κατανοώ απόλυτα, γιατί αποτυπώνεται καθαρά στην καθημερινότητά τους. Όμως, τους εξηγώ, ότι η διεθνής ενεργειακή και πληθωριστική κρίση δεν είναι “δημιούργημα” της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζει δέσμη μέτρων και μείγμα πολιτικών για την ανάσχεσή της.

Check Also

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Λακωνίας για συμμετοχή στην έκθεση SIAL στο Παρίσι

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να επιχορηγήσει τη συμμετοχή των επιχειρήσεων …

G-EZ117CQG76