UA-49499200-1

Αλλάζει εικόνα το παραλιακό μέτωπο της Νεάπολης

Εγκαινιάστηκε και δόθηκε σε χρήση η ανάπλαση ενός σημαντικού τμήματος του παραλιακού μετώπου της Νεάπολης, στην είσοδο της πόλης.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε την Δευτέρα 5 Μαϊου 2017, από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.

Το ανωτέρω τμήμα αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Δήμου για όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και τη δημιουργία νέου αναψυκτηρίου στο Καρνάγιο.

Ήδη στις αμέσως επόμενες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, είναι η συνέχιση της ανάπλασης του ανωτέρω τμήματος, μέχρι την πλατεία Αρσενάκου.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης μιλώντας στο monemvasianews.gr, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συνολική μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Νεάπολης, έχει ως απώτερο στόχο να επαναπροσδιορίσει και να αποδώσει σε ουσιαστική χρήση την παραλιακή ζώνη της πόλης, έναν χώρο στον οποίο αναπτύσεται η τουριστική και επιχειρηματική δραστηριότητα του τόπου, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται να αποκαταστήσει την ουσιαστική σχέση των κατοίκων με τη θάλασσα».

Επίσης ο κ. Τριχείλης στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, στη διαδικασία υλοποίησης, καθώς και στον προγραμματισμό του Δήμου για τα επόμενα έτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Μονεμβασίας, έχει επενδύσει σε έργα διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων, σε μια προσπάθεια να αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης, όπως είναι η διαμόρφωση και φωτισμός των πεζοδρομίων από την είσοδο της πόλης στο Δέλτα μέχρι την περιοχή μετά το Καρνάγιο, η ανάπλαση της περιοχής στη γέφυρα Βραϊμάκη, ο πεζόδρομος έμπροσθεν των σχολικών μονάδων (Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο) κ.ά.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Βουλευτής Λακωνίας και πρ. Υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης,  η εντ. Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής.

 

 

Check Also

Τα βιβλιοπωλεία Μονεμβασίας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, τα βιβλιοπωλεία της Μονεμβασίας, «ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ» της Κατερίνας Κλινάκη, «4BOOKS&TOYS» του …

G-EZ117CQG76