UA-49499200-1

Εγκαινιάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

1.6.2016_Εγκαινιάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, από την  Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών διαθέτει πλέον εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ. και στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία.

Η νέα έκθεση διαρθρώνεται σε συνολικά δεκαοκτώ ενότητες, έντεκα από τις οποίες ακολουθούν χρονολογική σειρά από την Παλαιολιθική περίοδο έως και την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους και παρουσιάζεται διαχρονικά ο πολιτισμός, η καθημερινή ζωή, η πολιτική και κοινωνική εξέλιξη στη Βοιωτία. Σε εξειδικευμένες ενότητες παρουσιάζεται η ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και των πρώτων αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή, οι μύθοι που σχετίζονται με τη Βοιωτία και η πνευματική ακτινοβολία της Βοιωτίας από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου.

Η είσοδος στον χώρο των εγκαινίων θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της ατομικής πρόσκλησης.

Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και δεξίωση στην αυλή του Μουσείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, ελεύθερη στο κοινό, με τίτλο «7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας», με τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν και τη συμβολική φιλική συμμετοχή των: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, θεματοφύλακας της ιστορίας και του πολιτισμού της Βοιωτίας, περιλαμβάνεται μεταξύ των σημαντικότερων της Ελλάδος και η έναρξη λειτουργίας του  θα σημάνει μία νέα εποχή για το Δήμο, συμβάλλοντας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Για τους λόγους αυτούς και μετά από συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, ο Δήμος Θηβαίων συνδιοργανώνει ένα φεστιβάλ με ποικίλες εκδηλώσεις από τις 8 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2016

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ πατώντας εδώ.

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76