UA-49499200-1

Σε τροχιά συνολικής ολοκλήρωσης το Τουριστικό Περίπτερο Μονεμβασίας

Σε πορεία ολοκλήρωσης του συνόλου του έργου εισέρχεται το Τουριστικό Περίπτερο Μονεμβασίας, μια και χθες Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Κ/Ξ ΥΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε-ΑΜΟΙΡΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., η δεύτερη κατά σειρά σύμβαση για το έργο «Επανάχρηση – Αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας».

Με την πρώτη εργολαβία η οποία είναι ήδη σε ικανοποιητικό στάδιο ολοκληρώνεται μια σειρά εργασιών, η οποία αφορά την πλήρη επισκευή του υπάρχοντος κτίσματος με παράλληλη προσθήκη διωρόφου τμήματος και υπογείου χώρου.

Με την παρούσα εργολαβία, ποσού 2.473.489,19 €, με την οποία πλέον θα ολοκληρωθεί στο σύνολο του το έργο, πραγματοποιείται η επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου, με τη δημιουργία τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων  και συγκεκριμένα:
α) Τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ.,
β) Τη δημιουργία control room 79,8 τ.μ.,
γ) Αποθήκες-μηχανολογικές εγκαταστάσεις και w.c 181,25 τ.μ. και
δ) Χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, πρόκειται να λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο – εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης αναφέρει: «Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο – τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας, θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως Τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής».

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76