UA-49499200-1

H Google «κατεβάζει ρολά» στο Picasa

17.2.2016_H Google «κατεβάζει ρολά» στο Picasa

«Ρολά» κατεβάζει η Google στην υπηρεσία οργάνωσης, προβολής, διαμοιρασμού και editing ψηφιακών φωτογραφιών Picasa, χάριν του Google Photos.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο επίσημο blog, «μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε να αποσύρουμε από την υπηρεσία το Picasa μέσα στους επόμενους μήνες, για να επικεντρωθούμε πλήρως σε μία και μόνη φωτογραφική υπηρεσία, το Google Photos. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πολύ καλύτερη εμπειρία, επικεντρώνοντας στη μια υπηρεσία που παρέχει περισσότερη λειτουργικότητα και δουλεύει τόσο σε mobile όσο και σε desktop, αντί να χωρίζουμε τις προσπάθειές μας σε δύο διαφορετικά προϊόντα».

Όσον αφορά στους χρήστες του, η Google διαβεβαιώνει πως όσοι έχουν φωτογραφίες και βίντεο σε ένα Picasa Webl Album, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές μέσω του Google Photos, όπου και θα μεταφερθούν. Ωστόσο, για όσους δεν επιθυμούν τα…πολλά πολλά με το Google Photos, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου χώρου στον οποίο θα μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση στο υλικό του από τα Picasa Web Albums.

Σε κάθε περίπτωση, η Google τονίζει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει άμεσα: Η ημερομηνία που ανακοινώθηκε είναι η 1η Μαΐου. Από εκεί και πέρα, η Google θα παύσει να υποστηρίζει την desktop εφαρμογή του Picasa, η οποία όμως θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα. «Δεν θα την εξελίξουμε περαιτέρω, και δεν θα υπάρξουν μελλοντικά updates» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76