UA-49499200-1

H κατασκευή του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μολάων εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Το έργο της «Κατασκευής του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Δ.Κ. Μολάων» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  900.000,0 και δικαιούχο τον Δήμο Μονεμβασίας, εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Μέσω της συγκεκριμένης πράξης επιδιώκεται η αναβάθμιση υποδομών της προσχολικής εκπαίδευσης σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα στη Δ.Κ Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας, στο πλαίσιο υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα σε οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή της επέκτασης του αναθεωρημένου σχεδίου πόλεως της Δ.Κ Μολάων, θα κατασκευαστεί σύμφωνα με το αντίστοιχο εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα, ολοήμερο νηπιαγωγείο δυναμικότητας 50 νηπίων και συνολικού εμβαδού 414,60 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, γραφείο νηπιαγωγών, αίθουσες εργασίας νηπίων, wc / λουτρό νηπίων, χώρους ανάπαυσης, άνετη πρόσβαση και παραμονή για Α.Μ.Ε.Α σε όλους τους χώρους καθώς και βοηθητικές υπηρεσίες λεβητοστάσιο κ.α.). Επίσης θα κατασκευαστούν χώροι υγιεινής ενηλίκων και ΑΜΕΑ. Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής – παιχνιδιού και χώροι στάθμευσης.

Με την ανέγερση του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, επιτυγχάνονται η αναβάθμιση υποδομών της προσχολικής εκπαίδευσης στη Δ.Ε. Μολάων ώστε τα παιδιά να αναπτύσσονται και να κοινωνικοποιούνται ομαλά και πολύπλευρα,  η αποσυμφόρηση του πληθυσμού προσχολικής ηλικίας της Δ.Κ. Μολάων και των γύρω περιοχών και η προσβασιμότητα των Αμεα.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη  κα Αδαμαντία Τζανετέα, το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας  Πελοποννήσου, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη μελέτη -προώθηση και ένταξη του εν λόγω έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76