UA-49499200-1

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στην Ρειχέα ο π. Αμφιλόχιος Κόκκορης

Το πρωί της Κυριακής, 16 Αυγούστου 2020, στον Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής Ρειχέας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του πατρός Αμφιλοχίου Κόκκορη, ο οποίος έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες το δύσκολο έργο της αναβίωσης της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον Χάρακα.

Στην χειροτονητήρια ομιλία του ο π. Αμφιλόχιος, συγκινησιακά φορτισμένος, τόνισε ότι την μοναδική αυτή στιγμή τον συνέχει βαθύ δέος και τον διακατέχει ιερός φόβος, αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται στους ώμους του ως ιερέας του Υψίστου, ιδιαίτερα στην ταραγμένη εποχή μας, όπου ο Χριστιανισμός διώκεται και οι άνθρωποι μοιάζουν σαστισμένοι και αποπροσανατολισμένοι. Ολοκληρώνοντας ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο, τους κληρικούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και όλους όσοι τον αγαπούν, να προσεύχονται ώστε να αποδειχθεί άξιος της υψηλής αποστολής του.

Από την πλευρά του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αρχικά απηύθυνε πατρικές συμβουλές  στον π. Αμφιλόχιο, επισημαίνοντας ότι ο κληρικός πρέπει να διακρίνεται από βαθιά πίστη στο Θεό, ταπεινοφροσύνη και θυσιαστική αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ακολούθως, αφού επαίνεσε όλους όσοι συνέβαλαν στην χριστιανική διαπαιδαγώγηση και πνευματική θωράκιση τους πατρός Αμφιλοχίου, μίλησε με θερμά λόγια για τον νεοχειροτονηθέντα, υπογραμμίζοντας ότι το ήθος, η πίστη και η πνευματικότητά του τον ώθησαν στο επίμονο αίτημα της αναβίωσης της Ι.Μ Αγίου Ιωάννη του θεολόγου, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν. Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο νέο Πρεσβύτερο να βρίσκεται πάντα υπό την προστασία και την καθοδήγηση του Πανάγαθου Θεού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Ιωάννη, ενώ του υπενθύμισε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα του σε όποια δυσκολία προκύψει.

Φώτο: Θεόδωρος Κόκκορης
Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης (immspartis.gr)

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76