UA-49499200-1

Χαρακιώτικα πένθη – Παναγιώτης Οικονομόπουλος

Στις 6 Δεκεμβρίου 2017, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, απεβίωσε στην Πάτρα της οποίας ήταν γέννημα θρέμμα, ο Παναγιώτης Οικονομόπουλος και κηδεύτηκε την επομένη εκεί, όπου της νεκρώσιμης ακολουθίας προέστη ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, τον οποίον ως οικογένεια ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του και τους παρηγορητικούς του λόγους.

Ο Τάκης (έτσι τον φώναζαν) εγνώρισε τον Χάρακα τη δεκαετία του 1970, όταν η ΜΟΜΑ στην οποία εργαζόταν, διάνοιγε τον δρόμο προς το Κυπαρίσσι. Εκεί, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τη Χαρακιωτοπούλα Κούλα Πετρολέκα, την κόρη του Δημήτρη Πετρολέκα (Καπουρνάρου), με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Σπύρο. Έκτοτε, έμεινε πραγματικός λάτρης του Χάρακα, που τον θεωρούσε δεύτερη πατρίδα του.

Ήταν άνθρωπος με ήπιο χαρακτήρα, ευχάριστος, ευπροσήγορος, κοινωνικός και έτσι δέθηκε γρήγορα με τους Χαρακιώτες, όπου και αυτοί τον έβλεπαν σαν γηγενή Χαρακιώτη πολύ αγαπητό.
Υπήρξε καλός οικογενειάρχης με υπερβολική αγάπη στον μονάκριβο γιό του Σπύρο, καθώς και στη γυναίκα του Κούλα. Δυστυχώς, ο Θεός τον κάλεσε νωρίς κοντά Του και ευχόμαστε, να τον έχει στα δεξιά Του και να δίνει παρηγοριά στους δικούς του.

Αιωνία σου η μνήμη, αγαπημένε ανιψιέ !
Θεόδωρος Δ. Παπαγεωργίου

Η οικογένεια ευχαριστεί τους κ.κ. Πρύτανη και Πρόεδρο των ΤΕΙ Πατρών για την παρουσία τους και τους συγκινητικούς τους λόγους, καθώς και τους καθηγητές των ΤΕΙ.
Ευχαριστεί την πλειάδα των ιερέων που έλαβαν μέρος στη νεκρώσιμη ακολουθία, καθώς και τις εκατοντάδες φίλους και γνωστούς που παρευρέθησαν, για να τιμήσουν και να κατευοδώσουν το νεκρό στο μεγάλο ταξίδι.

Check Also

Χριστίνα Χουσάκου (1940-2021)

Στις 2 Οκτωβρίου 2021, ο θλιμένος ήχος της καμπάνας του Αγίου Λεοντίου χτύπησε, γιατί έφυγε …

G-EZ117CQG76