UA-49499200-1

Υπογράφεται η σύμβαση υλοποίησης της νέας εισόδου της Σπάρτης

Προεγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης του  Υποέργου 1 της Πράξης «ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 4 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΑΡΤΗ – ΠΛΑΤΑΝΑ – ΣΚΟΥΡΑ». Η συνολική δημόσια δαπάνη της σύμβασης  ανέρχεται  σε 5.698.101,57 ευρώ και η επιλέξιμη σε 5.413.196,49 ευρώ.

Στο έργο προβλέπεται η σύνδεση της Σπάρτης με την περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευρώτα και συγκεκριμένα με την παρακαμπτήρια οδό Σπάρτη – Σκούρα – Πυρί.  Το συνολικό μήκος της οδού σύνδεσης εκτιμάται περίπου στο 1,5 χλμ. και διατρέχει την πεδινή ζώνη της κοιλάδας του ποταμού Ευρώτα. Το οδικό τμήμα περιλαμβάνει και ένα ιδιαίτερα σημαντικό τεχνικό έργο γεφύρωσης του ποταμού Ευρώτα συνολικού ανοίγματος 200 μ. περίπου.

Για τη σύνδεση των ιδιοκτησιών εκατέρωθεν της παραλλαγής στα τεχνικά έργα συμπεριλαμβάνεται και μια κάτω διάβαση αγροτικής οδού. Επίσης, στο οδικό έργο, εκτός της κύριας χάραξης, περιλαμβάνεται και παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 1,50 χλμ., καθώς και η κατασκευή ενός τρισκελούς ισόπεδου κόμβου στην περιοχή σύνδεσης του οδικού τμήματος με την παρακαμπτήρια οδό Σπάρτη – Σκούρα – Πυρί.

ΦΩΤΟ: Αρχείο

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76