UA-49499200-1

Τον Όσιο Λεόντιο εόρτασε η πόλη της Μονεμβασίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου  Λεοντίου του  Μονεμβασιώτη, την Κυριακή και Δευτέρα 10 και 11 Δεκεμβρίου 2017, στην πόλη της  Μονεμβασίας.

Την παραμονή τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός εσπερινός,  χοροστατούντος  του  παναγιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή κληρικών της περιοχής.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού το Θείο Λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πανταζής, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γιάτρισσας, ο οποίος μίλησε για τις πολλές και ποικίλες αρετές του Οσίου Λεοντίου, τις οποίες προέτρεψε όλους να ακολουθήσουν και ιδιαίτερα του γονείς, με σκοπό την κατά Χριστόν διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Στο τέλος  απηύθυνε λόγους πατρικούς και συμβουλές ο παναγιώτατος ποιμενάρχης μας, καλώντας όλους να τιμήσουμε την καταγωγή μας, μιας και είμαστε πατριώτες ενός τόσο σπουδαίου Αγίου, του Οσίου Λεοντίου.

Την επομένη κυριώνυμη ημέρα, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία. Πλήθος πιστών προσήλθαν στον ιερό ναό για να τιμήσουν τον Όσιο Λεόντιο, να προσευχηθούν και να ακολουθήσουν τα βήματά του.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μονεμβασίας κ. Σταύρος Χριστάκος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Βουνελάκης, Βασίλης Κουλουβάκος και Θεοδούλη Σπυριδάκου, η περιφερειακή σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μονεμβασίας κ. Δημήτριος Χουσάκος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Επίσης παρέστησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τρυγώνης, ο Διοικητής Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασίας κ. Γεώργιος Μελέτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας κ. Νεκτάριος Γάγκας και πλήθος κόσμου.

Το staging.www.staging.monemvasianews.gr συγχαίρει τον εφημέριο Μονεμβασίας πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την άρτια οργάνωση και ευχόμαστε, ο Όσιος Λεόντιος να πρεσβεύει για όλους και του χρόνου, να εορτάσουμε και πάλι με την ίδια λαμπρότητα την εορτή του Αγίου μας.

ΦΩΤΟ: arxon.gr

 

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76