UA-49499200-1

Την στήριξη των επιχειρήσεων ζητά από τον Πρωθυπουργό το Επιμελητήριο Λακωνίας

Με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννης Παναρίτης, ζητείται η στήριξη των επιχειρήσεων, τις δύσκολες ώρες που διανύει η κοινωνία.

Στην ίδια επιστολή, η οποία κοινοποιείται στους κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών, αλλά και στα Επιμελητήρια της χώρας, υποβάλλονται οι προτάσεις του Επιμελητηρίου, στην προσπάθεια όπως τονίζεται «προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και στήριξης της οικονομίας μας».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Στις δύσκολες ώρες που διανύει η κοινωνία πρώτιστο καθήκον όλων μας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τα Επιμελητήρια της χώρας επικροτούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Υγείας και φροντίζουν για τη διάδοσή τους στα μέλη και γενικότερα στους πολίτες.

Είναι αναμενόμενο η κρίση αυτή να επηρεάσει πολύ σοβαρά όλους τους κλάδους της οικονομίας μας και μάλιστα σε μια εποχή που προσπαθούσε να ορθοποδήσει μετά από την μακροχρόνια οικονομική κρίση.

Λαμβάνοντας καθημερινά πολύ άσχημα μηνύματα από την αγορά, τα οποία θα ενταθούν όσο οι επιχειρήσεις μας είναι κλειστές ή υπολειτουργούν, θέλοντας να συμβάλλουμε στον αγώνα τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας όσο της στήριξης της οικονομίας μας, σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας:

  • Για τις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της στήριξης των επιχειρήσεων να μεταφερθούν κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού από δράσεις όπως ο εορτασμός των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Ο πραγματικός εορτασμός μιας επανάστασης αυτή τη στιγμή είναι η επιβίωση και η υγεία του πληθυσμού, καθώς και η στήριξη της κατανάλωσης και της επιχειρηματικότητας.
  • Όχι στις απολύσεις. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχθούν ώστε να διατηρήσουν το προσωπικό τους. Να στηριχθεί η καταναλωτική δύναμη των εργαζομένων, στοιχείο που θα διατηρήσει ενεργή και την οικονομίας μας και κατά συνέπεια τις επιχειρήσεις.
  • Αναστολή όλων των πλειστηριασμών επ’ αόριστο. Μετά την πάροδο της πανδημίας και την ενεργοποίηση της οικονομίας ν’ ανοίξει ο διάλογος για την εύρεση ουσιαστικής λύσης, υπό τις νέες συνθήκες, στο θέμα του ιδιωτικού χρέους.
  • Αναστολή για ένα εξάμηνο της καταβολής οφειλών προς το δημόσιο και τις τράπεζες των επιχειρήσεων και νοικοκυριών που θα δηλώσουν αδυναμία. Μετά την πάροδο του εξαμήνου να εκπονηθεί σχέδιο ελαφρύνσεων και καταβολής με δόσεις που να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πραγματική οικονομία έχει πληγεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε για ακυρώσεις στον τουριστικό τομέα και το σταδιακό κλείσιμο των συνόρων σε όλη την Ευρώπη, διαφαίνεται ότι το πλήγμα θα εξελίσσεται και μέρα με την ημέρα θα είναι μεγαλύτερο σαν μια οικονομική πανδημία. Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δε δύναται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όντας κλειστές και τον ίδιο τον επιχειρηματία να βρίσκεται υπό την απειλή της ίδιας του της υγείας. Οι καιροί απαιτούν τη συνεργασία όλων μας και την αξιοποίηση κάθε δυνατής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς όφελος της δημόσιας υγείας και επιβίωσης του πληθυσμού και της οικονομίας, καθώς επίσης και την άσκηση πίεσης προς τους δανειστές για τη μείωση του χρέους.

Πιστεύουμε πως θα πράξετε ό,τι απαιτείται για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή θα μας βρείτε αρωγούς».

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76