UA-49499200-1

Σύσκεψη στο Δήμο Μονεμβασίας για τον Κορωνοϊό

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 στο Δημαρχείο Μονεμβασίας (Μολάους), με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών και τα προληπτικά μέτρα στο Δήμο Μονεμβασίας για την προστασία από τον Κορωνοϊό (2019 – nCoV).

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων, ο Ιατρός Νοσοκομείου Μολάων κ. Δαβανέλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος, Χριστάκος Σταύρος και Σουρλάς Ιωάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καλογράνης Δημήτριος και Κόκκορης Παναγιώτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων, ο Λιμενάρχης Νεάπολης, ο Δασάρχης Μολάων, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς λεπτομέρειες που αφορούν στον ιό, τους τρόπους μετάδοσης και διαχείρισής του και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων προφύλαξης που συστήνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αλλά και της ορθής ενημέρωσης των πολιτών. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες  στη σύσκεψη ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστούν οι υπηρεσίες.

Επίσης, ζητήθηκε να λαμβάνονται μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας ατόμων, τα οποία έχουν συμπτώματα και έχουν έρθει σε επαφή με το Νοσοκομείο και τους ζητήθηκε να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης, όσον αφορά στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης, συνοψίζονται ως εξής:

– Ο Δήμος θα προμηθεύσει με υγειονομικό υλικό (στολές, μάσκες, γυαλιά κ.λ.π) τις μονάδες υγείας του Δήμου κατόπιν συνεννόησης με τους εκπροσώπους τους, καθώς και την Αστυνομία, το Λιμενικό και το Δασαρχείο.
– Ενημέρωση του πληθυσμού μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, της ιστοσελίδας του Δήμου και της τοποθέτησης αφισών στα Δημοτικά κτίρια.
– Τοποθέτηση αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων στα Δημοτικά κτίρια και υιοθέτηση ευρείας χρήση μέτρων προφύλαξης (αντισηπτικά κ.α.) στους χώρους υποδοχής κοινού από εργαζόμενους και πολίτες.
– Περαιτέρω προμήθεια αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων για τις ανάγκες των δημοτικών κτιρίων (Δημαρχείο, Κοινοτικά Καταστήματα, ΚΕΠ κ.α).

Ο Δήμος Μονεμβασίας με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ, Υπουργεία κ.λ.π.), θα προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια κριθεί απαραίτητη.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων επιστημόνων υγείας και ειδικότερα να επικοινωνούν με τον ιατρό τους ή τους ιατρούς του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας  Νεάπολης ή με τον ΕΟΔΥ (στο τηλέφωνο1135) όταν υπάρχει υποψία για πιθανό κρούσμα λοίμωξης από κοροναϊό.

ΦΩΤΟ: Μιχάλης Καρούνης

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76