UA-49499200-1

Σύλλογος Αγίου Στεφάνου-Ξηφιά-Λιμνών “Η Πηγή”

Κωνσταντίνος Πάτουχας – Πρόεδρος Πολιτιστικού  Συλλόγου  Αγίου Στεφάνου – Ξηφιά – Λιμνών « Η Πηγή »  : «Η δύναμη αυτού του Συλλόγου είναι τα μέλη και οι φίλοι του που μας στηρίζουν με κάθε τρόπο»

Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης των Συλλόγων του τόπου μας, προσπαθώντας μ’ αυτό το τρόπο να αναδείξουμε τη δυναμική που κρύβει η κάθε περιοχή. Κάθε Σύλλογος μέσ’ από ενέργειες και δράσεις προάγει το πολιτισμό του τόπου, δημιουργεί συνθήκες συνοχής, διατηρεί αξίες και αρχές. Ως εκ τούτου η παρουσία και υπαρξή του είναι όχι απλώς αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη. Σ’ αυτό το ταξίδι γνωριμίας ξεκινάμε με το δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Στεφάνου-Ξηφιά-Λιμνών «Η Πηγή» και τον Πρόεδρο αυτού Κωνσταντίνο Πάτουχα.

Ερώτηση: Παρουσιάστε μας συνοπτικά την ιστορική πορεία του Συλλόγου σας και τους σκοπούς που τον διέπουν;

Ο Σύλλογος Πηγή ιδρύθηκε περίπου πριν δέκα χρόνια, ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του και στο Διοικητικό Συμβούλιο, και τα τελευταία χρόνια οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους και έχω την χαρά και την τιμή να είμαι Πρόεδρος σε έναν από τους πιο δραστήριους Συλλόγους του Δήμου μας. Σκοπός του συλλόγου είναι η ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του και των κατοίκων, η διαφύλαξη στοιχείων σχετικών με τα ήθη και τα έθιμα του, η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και η προσπάθεια συμμετοχής στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Bazaar_1Bazaar_2

Διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου Bazaar

Ερώτηση: Παρουσιάστε μας τις κυριότερες εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου σας σε ετήσια βάση ;

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει κάθε χρόνο σπουδαίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις  χωρίς ποτέ να έχει ζητήσει την οικονομική βοήθεια του Δήμου, η  κινητήρια δύναμη του είναι τα μέλη του οι φίλοι του.

Το έτος 2013 ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε πέντε ξεχωριστές εκδηλώσεις

– Αφιέρωμα σε μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού την Βίκυ  Μοσχολιού ( ζωντανή μουσική και προβολή της ζωής και του έργου της με προτζέκτορα ) στην υπεροχή παραλία του Ξηφιά, Λειβάδια.

– Παράσταση Καραγκιόζη για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους, στην μαγευτική παραλία του Ξηφιά , Λειβάδια.

– Το καθιερωμένο μας ετήσιο “παραδοσιακό πανηγύρι” στις 20 Αυγούστου στην πλατεία του οικισμού Αγίου Στεφάνου, το οποίο πλαισιώθηκε με δυο σπουδαίους καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής.

– Βραδιά κινηματογράφου με αφιέρωμα στον μεγάλο κωμικό του ελληνικού κινηματογράφου Λάμπρο Κωνσταντάρα, στην παραλία Αμπελάκια.

– Η τελευταία μας εκδήλωση και η πιο σημαντική για εμάς είναι η διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου Bazaar , με χειροποίητα γλυκά , χρηστικά αντικείμενα φτιαγμένα με αγάπη, μέρος των εσόδων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΜοσχολιούΚινηματογράφος

Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού  και  Βραδιά Κινηματογράφου

Ερώτηση: Ένας από τους βασικούς σκοπούς ενός Συλλόγου είναι η δημιουργία συνοχής τόσο μεταξύ των μελών όσο και μεταξύ των κατοίκων ενός τόπου. Πείτε μας αν ο Σύλλογος  σας έχει συνεισφέρει προς αυτή τη κατεύθυνση;

Όπως  το λέω πάντα  σε όλες μου τις ομιλίες η δύναμη αυτού του Συλλόγου είναι τα μέλη και οι φίλοι του που μας στηρίζουν με κάθε τρόπο και μας δίνουν δύναμη να κάνουμε καλόγουστες και όμορφες εκδηλώσεις. Όλες μας οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και σκοπός είναι να έρχονται όλοι από τον πιο μικρό έως και τον πιο μεγάλο. Σε όλες μας τις εκδηλώσεις τιμάμε τους φίλους και τα μέλη , χαρίζοντας τους ένα χειροποίητο αναμνηστικό δώρο για να μας θυμούνται.

Πανηγύρι_1Πανηγύρι_2

Το παραδοσιακό πανηγύρι στη πλατεία του χωριού

Ερώτηση:  Σε μια εποχή όπου οι συνάνθρωποι μας αντιμετωπίζουν ποίκιλα προβλήματα , ο Σύλλογος  σας μέσα από τις  δραστηριότητες του συνεισφέρει στην αντιμετώπιση προβλημάτων τέτοιας μορφής;

Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Πηγή έχει αναπτύξει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, στηρίζοντας το Νοσοκομείο των Μολάων και άλλα ιδρύματα που μας έχουν ζητήσει βοήθεια. Μακάρι και σας μιλώ ειλικρινά ο Σύλλογος να είχε περισσότερους πόρους και να μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.

Ερώτηση: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια τόσο σε έργα για την περιοχή σας όσο και για την εξέλιξη του Συλλόγου σας;

Ο Σύλλογος μας όπως ανέφερα και προηγουμένως είναι δραστήριος, έχει ξεκινήσει τη διαμόρφωση με σκοπό την ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Στεφάνου και την κατασκευή του κτηρίου που θα φιλοξενήσει τα γραφεία του Συλλόγου. Τα παραπάνω έγιναν με έσοδα του Συλλόγου. Θα ήθελα ο Σύλλογος να συνεχίσει να παράγει πολιτιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Γραφεία_2Γραφεία_1

Η διαμόρφωση της πλατείας και τα νέα γραφεία του Συλλόγου

Κλείνοντας θέλω  να σας ευχηθώ  καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα της εφημερίδας σας και να μεταφέρω τις ευχές από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είμαστε μια αγαπημένοι και μονιασμένοι ομάδα.

G-EZ117CQG76