UA-49499200-1

Συνάντηση του Σταύρου Αραχωβίτη με τον Δήμαρχο Σπάρτης

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Η φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το έργο του φράγματος της Κελεφίνας και το πώς θα προχωρήσει η εκτέλεση στο άμεσο μέλλον, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Ο υπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί  και εγκριθεί οι μελέτες και το έργο βρίσκεται πλέον στο στάδιο  ένταξης σε πρόγραμμα  χρηματοδότησης.

Το έργο αφορά στην κατασκευή χωμάτινου φράγματος ύψους 51 μ. επί του ποταμού Κελεφίνας και σκοπός του, είναι η δημιουργία ταμιευτήρα αποθήκευσης νερού του ποταμού το οποίο θα χρησιμεύσει για την άρδευση 28.000 στρεμμάτων περίπου, που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα ανεπάρκειας νερού.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα που έπληξε την ευρύτερη περιοχή. Ο υπουργός ενημέρωσε ότι ήδη έγιναν οι πρώτες επισημάνσεις από τους γεωπόνους και αναμένονται οι τελικές εκτιμήσεις για να προχωρήσουν γρήγορα και έγκαιρα στην εξατομίκευση των ζημιών και στην έκδοση των πορισμάτων.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76