UA-49499200-1

Συνάντηση Δημάρχου Ευρώτα με τον Υπουργό Εσωτερικών

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, επισκέφτηκε την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2020, το Υπουργείο Εσωτερικών και πραγματοποίησε συνάντηση  με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο Δήμαρχος συζήτησε με τον Υπουργό την πρόταση που έχει υποβληθεί σχετικά με την ανακήρυξη του Αγίου Δημητρίου σε μαρτυρικό χωριό, λόγω της εκτέλεσης 21 κατοίκων το 1944 από τους Γερμανούς. Επίσης την καθιέρωση της 15ης Σεπτεμβρίου, ημέρας επετείου του «Ολοκαυτώματος» στη Μονή  Παλαιομονάστηρου στον Βρονταμά, ως επίσημη αργία του Δήμου υπογραμμίζοντας το καθήκον μας για τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στις βασικές ελλείψεις που σημειώνονται στο Δήμο σε ανθρώπινο δυναμικό, την επιτακτική ανάγκη για διενέργεια προσλήψεων και για τη μετακίνηση υπαλλήλων από και προς τον Δήμο μας με τη διαδικασία της κινητικότητας.

Τέλος, συζητήθηκαν εκτενώς οι προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά και πρόκειται να υποβληθούν στο προσεχές μέλλον, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Βέρδος ευχαριστεί τον κ. Βορίδη και τους συνεργάτες του, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του για συνάντηση εργασίας. Πραγματοποιήθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος και ο Υπουργός, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Ευρώτα.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76