UA-49499200-1

Στους εθνικούς τελικούς το ΓΕΛ Μολάων στο διαγωνισμό F1 in Schools

Με μια μεγάλη επιτυχία συνοδεύτηκε η πρώτη συμμετοχή της ομάδας του Γενικού Λυκείου Μολάων «Θοδωρής Καλλιφατίδης», στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος F1 in Schools. Η ομάδα 2RT (Renegade’s Racing Team), παίρνοντας μέρος στους προκριματικούς αγώνες (διεξήχθησαν σε Αθήνα και Σέρρες με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα), κατέλαβε την 10η θέση στη βαθμολογία και προκρίθηκε στους ελληνικούς εθνικούς τελικούς, που θα διεξαχθούν το τριήμερο 4,5 και 6 Μαΐου στο Mall στο Μαρούσι της Αττικής.

Η ομάδα, μοναδική εκπρόσωπος της Λακωνίας, συγκροτείται από 5 μαθητές του ΓΕΛ Μολάων της Α’ και Β’ τάξης τους Λυκείου και συγκεκριμένα, τους Πέτρο Ανδρικόπουλο, Δημήτρη Ευαγγελάκο, Πέτρο Καρούνη, Διονύση Μπιάζη και Μάριο Πρεσεκάν.

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνοδεύεται από διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας. Υλοποιείται εδώ και 14 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες με τη συμμετοχή περισσότερων από 17.000 μαθητών.  Στην Ελλάδα είναι η 7η χρονιά που πραγματοποιείται.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια δραστηριότητα, που εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες μαθητές στην καλύτερη αντίληψη των φυσικών επιστημών και δεν αφορά μόνο στην ταχύτητα, όπως θα μπορούσε να θεωρηθεί λόγω της συσχέτισης με τη Formula 1. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, τη φυσική, τα μαθηματικά, την αεροδυναμική, τον σχεδιασμό, εκπονούν επιχειρηματικά πλάνα, εκμεταλλεύονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναζητούν χορηγούς, μα πάνω απ’ όλα, συνεργάζονται αρμονικά σε μια ομάδα που θέτει έναν κοινό στόχο και «αναγκάζονται» να αναπτύξουν μια σειρά από δεξιότητες, που θα τους είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αλλά και μετά από αυτές.

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της ομάδας πατώντας εδώ

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76