UA-49499200-1

Σκάκι: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Τσολακίδου

3-10-2016_tsolakidou-skaki_

Η Καβαλιώτισσα σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου, σε ηλικία μόλις 16 ετών, κατάκτησε για τρίτη συνεχή φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ, η Τσολακίδου ήταν πρώτη με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα) και αναδείχθηκε πανηγυρικά παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Δεδομένου ότι από πέρσι κατείχε τον παγκόσμιο τίτλο στις 16χρονες, φέτος αγωνίστηκε στην ανώτερη από την ηλικία της κατηγορία Νεανίδων (μέχρι 18 ετών), όπου συμμετείχαν 52 σκακίστριες από 37 χώρες.

Έτσι, μετά το 2013 και το 2015, στέφθηκε για τρίτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια, πετυχαίνοντας ακόμη μία πολύ σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα και το ελληνικό σκάκι.

Η 16χρονη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου επιστρέφει μαζί με την Εθνική ομάδα αύριο και από την Τετάρτη ξεκινάει τα μαθήματά της, αφού οι σχολικές υποχρεώσεις θα είναι το επόμενο διάστημα σε πρώτη προτεραιότητα.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76