UA-49499200-1

Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση

23.1.2016_Πλουραλισμός

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 19:30 τα Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλουμε τίτλο:«Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση: Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία».

Σήμερα οι δυτικές χώρες είναι εγκλωβισμένες σ’ ένα αδιέξοδο παρακμής, αυτο-απέχθειας και υπερσυναισθηματισμού. Εκτός των οικονομικών και θεσμικών αναταράξεων, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της μεταναστευτικής τους πολιτικής και των πολυπολιτισμικών πρακτικών διαχείρισης των μεταναστών που εφάρμοσαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1950. Αυτές οι συνέπειες επιβαρύνονται από τη διεθνή συγκυρία, την αναβίωση του ισλαμοφασισμού και της σύγκρουσης μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης.

Το δοκίμιο της γνωστής ιστορικού και συγγραφέα σχολιάζει τις δυτικές αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώνεται το κράτος δικαίου, επιχειρηματολογεί υπέρ της ελεγχόμενης μετανάστευσης που δεν υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και επικρίνει την πολυπολιτισμικότητα ως πρακτική κατακερματισμού και εξασθένισης των δημοκρατικών θεσμών. Τέλος, προτείνει έναν τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων στη βάση της αναγνώρισης της συνεισφοράς των μεταναστών στην οικονομία, και την επιθυμία τους να ενσωματωθούν στην κοινωνία αποδεχόμενοι τους δυτικούς νόμους και αξίες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα μιλήσουν για το βιβλίο ο κ Πλατιάς Αθανάσιος, καθηγητής Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, καθώς και ο κ. Μάζης Θ. Ιωάννης, καθηγητής οικονομικής γεωγραφίας και γεωπολιτικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο τέλος της παρουσίασης θα υπάρξει συζήτηση με το κοινό.

Το  βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76