UA-49499200-1

Περπατώντας στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη

Όπως διηγείται η φωτογράφος Κριστίνα Μακέεβα στον ιστότοπο Bored Panda, ο πάγος, δημιουργώντας αντανακλάσεις σαν καθρέφτης, αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς ταξιδιώτες, μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο.

Έναν μικρό περίπατο πάνω στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη στη νότια Σιβηρία, τη βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο, είχε την ευκαιρία να κάνει μία παρέα φίλων και ερασιτεχνών φωτογράφων, καταγράφοντας όμορφες εικόνες.

Όπως διηγείται η φωτογράφος Κριστίνα Μακέεβα στον ιστότοπο Bored Panda, ο πάγος, δημιουργώντας αντανακλάσεις σαν καθρέφτης, αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς ταξιδιώτες, μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ρωγμές σε αρκετά σημεία της παγωμένης επιφάνειας της λίμνης, δίνουν ένα «παράθυρο» ζωής στα ψάρια και τα χιλιάδες ήδη φυτών και ζώων, ενώ μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

Γνωστή σαν το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας», η λίμνη Βαϊκάλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 1996, χάρη στη φυσική της ομορφιά. Έχει μήκος 654 χλμ., πλάτος 74 χλμ. και μέγιστο βάθος 1.680 μέτρα.

Η Βαϊκάλη είναι επίσης και η λίμνη με τον μεγαλύτερο όγκο γλυκού νερού, καθώς περιέχει πάνω από ένα πέμπτο του γλυκού νερού παγκοσμίως. Στο εσωτερικό της λίμνης υπάρχουν 22 νησιά, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι το Ολχόν.

Δέχεται τα νερά περίπου 300 ποταμών, ενώ οι Μογγόλοι θεωρούν τη λίμνη «ιερή θάλασσα» και πιστεύουν ότι στις απόκρημνες και βραχώδεις ακτές της κατοικούν κακά πνεύματα.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76