UA-49499200-1

Παράταση μέχρι 30/9/2019 για το Κτηματολόγιο στη Λακωνία

Δημοσιεύτηκε, την Τρίτη (2/7/2019) στο ΦΕΚ, απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Δημαρά, με την οποία ορίζεται παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2019, για τις περιοχές της χώρας που η σχετική προθεσμία λήγει εντός Ιουλίου. Η παράταση προθεσμίας συλλογής δηλώσεων αφορά σε περιοχές των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Ηρακλείου, Δράμας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Καστοριάς, Φλώρινας, Σάμου, Ικαρίας, Χίου και Ευβοίας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι επιβεβλημένο οι πολίτες να κάνουν τις δηλώσεις των ιδιοκτησιών τους εγκαίρως μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, όχι τις τελευταίες ημέρες, καθώς στην αντίθετη περίπτωση οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα επιφέρουν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία, ενώ οι περιουσίες που δεν θα δηλωθούν καθόλου θα χαθούν. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι πολίτες πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους εγκαίρως, ακόμα και αν δεν έχουν καταρχήν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ούτως ώστε να λάβουν τη προθεσμία που προβλέπεται για να τα συγκεντρώσουν και να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι το αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης στη Σπάρτη ευρίσκεται επί της οδού Αμαλίας 107, τηλ. 2731083135, ενώ λειτουργούν επίσης γραφεία συλλογής δηλώσεων σε Μολάους και Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας.

Τέλος για όσους διαμένουν στην Αττική, λειτουργεί και το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου Λεωφόρος Βεϊκου 137.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76