UA-49499200-1

Ο Τριχείλης παίρνει θέση για τον κορωνοϊό και τους «εργάτες γης»

Με αφορμή τα κρούσματα κωρονοϊού που παρουσιάστηκαν στο Δήμο Ευρώτα, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, αναφέρεται στους αλλοδαπούς εργάτες που χρησιμοποιούνται στις γεωργικές εργασίες στο Δήμο Μονεμβασίας.

Απευθύνεται στους Προέδρους των Κοινοτήτων αλλά και σε κάθε πολίτη, προτρέποντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, ώστε όπως αναφέρει «να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στο Δήμο μας».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

Όπως έγινε γνωστό, έχει εντοπισθεί ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στο γειτονικό μας Δήμο Ευρώτα μεταξύ των αλλοδαπών εργατών που διαβιούν εκεί. Τα κρούσματα αυτά φρουρούνται από την Αστυνομία.

Πολλοί απ’ αυτούς ήδη έχουν έρθει στο Δήμο Μονεμβασίας και συνεχίζουν να έρχονται, κυρίως προς την περιοχή της Δ.Ε. Βοιών, όπου ξεκίνησε το μάζεμα της ελιάς και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.

Καλούνται:

1) Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων άμεσα να καταγράψουν τους αλλοδαπούς εργάτες εκτός της Ε.Ε., στα χωριά τους.
2) Οι αγρότες να μην προσλαμβάνουν νεοφερμένους στην περιοχή τους.
3) Οι κάτοικοι να μην βιαστούν να ενοικιάσουν τα σπίτια τους. Πρέπει να αποτραπεί η μαζική μετακίνησή τους στο Δήμο μας, έως ότου ξεκαθαρίσει ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχονται όσοι έρχονται να εργασθούν.

Η Αστυνομία να ελέγχει τη νομιμότητα των διακινητών και των μεταφερομένων.

Θα πρέπει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να επισκεφθεί άμεσα το Δήμο μας και να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους.

Οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στο Δήμο μας.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76