UA-49499200-1

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στη Σπάρτη

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου συμπληρώνει φέτος στο χώρο του παιδικού θεάματος 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Συνεργάτες της όλα αυτά τα χρόνια κορυφαίοι αλλά και σημαντικοί άνθρωποι του χώρου δημιούργησαν μεγάλες παραστάσεις και σημαντικές δουλειές.

Το κορυφαίο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με τις περισσότερες πωλήσεις βιβλίων από οποιοδήποτε άλλο, έχει θέση στο φιλόδοξο όνειρο του για τη νέα θεατρική σεζόν.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι ένα υπέροχο δημιούργημα – ένα έργο σταθμός στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία, είναι γέννημα της φαντασίας του συγγραφέα. Απλός και λιτός, σωστός στη σκέψη του βάζει σε αμηχανία τον πιλότο, όταν τον συνάντησε στην έρημο της σκέψης του, απογυμνωμένο από την ορθή σκέψη και την έλλειψη δυναμικής, να επιδιορθώνει το αεροπλάνο, για να συνεχίσει το ταξίδι του στο κόσμο των αισθήσεων και της πραγματικότητας.

Ταξιδεύει σε διάφορα αστέρια, άλλα μεγάλα άλλα μικρά, τόσο μικρά που ο κάτοικος τους μόλις χωρούσε και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να συνομιλεί μαζί τους και να τους προτείνει λύσεις στα προβλήματα τους. Το έργο τελειώνει με την υπόδειξη του Πιλότου (συγγραφέα) πως ο Μικρός Πρίγκιπας υπάρχει κοντά μας, φτάνει να τον αποδεχτούμε και θα μας οδηγήσει στο φωτεινό μονοπάτι της ζωής.

Το σπουδαίο αυτό έργο θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Σπάρτη, όπου θα γίνει και η πανελλαδική πρεμιέρα της παιδικής σκηνής του Γιάννη Χριστόπουλου, η οποία μετά θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα.Οι παραστάσεις θα γίνουν στο «Κινηματοθέατρο Cine Center», την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 12:00 μ.μ και 2:00 μ.μ.

Προπώληση: 8€ – Ταμείο: 10€ .  Προπώληση στο βιβλιοπωλείο «Πλαίσιο» και στο ταμείο του κινηματοθεάτρου. Πληροφορίες στο τηλ. 6973056635.

Ερμηνεύουν: Κόκκινος Χρίστος, Μάκης Αρβανιτάκης, Μυριόκαλη Κόγιου, Μανώλης Κονταξάκης, Κωνσταντίνος Τζωάννας, Γιάννης Βαλής και η Δανάη Νεονάκη.
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Χρίστος Κόκκινος
Σκηνικά – Κοστούμια: Κάρολος Ρωμούσης
Χορογραφία: Βαγγελιώ Κυριαζίδου
Μουσική: Μάριος Λυμπέρης
Σκηνογραφία: Λίλιαν Πετούση
Κινησιολογία: Φρόσω Νικολοπούλου

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76