UA-49499200-1

«Ο Άνθρωπος του Θεού» ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του στην Ελλάδα

Έπειτα από 7 εβδομάδες εντατικών γυρισμάτων σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα, η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή σε σενάριο και σκηνοθεσία της Yelena Popovic «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God), μια ταινία-ωδή στο βίο και τις δοκιμασίες που πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος, ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της.

Η ταινία που περιμένει εναγωνίως εδώ και μήνες το κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό, μία από τις ελάχιστες παραγωγές που κατόρθωσε όχι μόνο να ξεκινήσει, αλλά και να ολοκληρώσει τα γυρίσματά της υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας στις 3 Δεκεμβρίου 2020, έτος συμπλήρωσης 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.

Ο Άρης Σερβετάλης ο πολυσχιδής Έλληνας ηθοποιός συναντάται κινηματογραφικά με τον Αμερικανό θρυλικό ηθοποιό, υποψήφιο για Όσκαρ Mickey Rourke, το Ρώσο super star Alexander Petrov και ένα καστ εξαιρετικών Ελλήνων ηθοποιών (Χρήστος  Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα-Άννα Γκούγκουλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος).

Τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν χώρα τον Ιούνιο και συνεχίστηκαν τον Σεπτέμβριο, οπότε και μπόρεσαν να ταξιδέψουν στη χώρα μας οι δύο διεθνούς φήμης ηθοποιοί προκειμένου να γυρίσουν τις σκηνές τους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο Mickey Rourke είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένος με το ρόλο του στην ταινία, όπου υποδύεται τον παράλυτο που θεραπεύεται από τον Άγιο Νεκτάριο λίγο μετά το θάνατό του, αποτελώντας έτσι το τελευταίο θαύμα του. Μάλιστα, ο Αμερικανός ηθοποιός μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε η σκηνοθέτιδα την έννοια της πνευματικότητας όπως και την επικέντρωσή της στον καθένα ηθοποιό ξεχωριστά, γεγονός που τον έκανε να αποδεχθεί με χαρά την πρόταση συνεργασίας.

Ο Alexander Petrov, που έμεινε στην Ελλάδα 20 ημέρες για να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα των σκηνών του, θεωρεί πως αυτή η συγκεκριμένη ταινία και το «ταξίδι» που διένυσε μέχρι να βρει το ρόλο του βοηθού του Αγίου Νεκταρίου τον έχουν βελτιώσει ως άνθρωπο και τον έχουν βοηθήσει να απαντήσει σε πολλά υπαρξιακά ερωτήματα που τον ταλάνιζαν για χρόνια. Και οι δύο ηθοποιοί δήλωσαν πολύ τυχεροί που συμμετείχαν σε αυτήν την ταινία.

Η YelenaPopovic, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός αυτής της πολυαναμενόμενης πνευματικής βιογραφίας πορεύεται δημιουργικά με την πεποίθηση πως «Ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας. Η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας».

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία post production και ο δύο φορές βραβευμένος με Cesar και υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Zbigniew Preisner, συνθέτης των κινηματογραφικών έργων του Krzysztof Kieślowski, που υπογράφει τη μουσική της ταινίας δηλώνει ότι «Ο κόσμος έχει ανάγκη τον Άγιο Νεκτάριο σήμερα περισσότερο από ποτέ, ιδίως σήμερα που βιώνουμε τόσο τρικυμιώδεις συνθήκες».

Σύνοψη
Η δημοτικότητα του  Αγίου Νεκτάριου, τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο μετά το θάνατό του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός και το Eurogroup Ltd, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, της Deep Dream, της Ingenuity-FO, της NP Ασφαλιστικής, της Ασφάλειαι Μινέττα και του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας). Τις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει η Pure Flix/Quality Flix.

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76