UA-49499200-1

Μουσικό αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ένα όμορφο μουσικό αφιέρωμα, με αφορμή τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου (1/5/1909), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, στην πλατεία του Ελκομένου, στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Η Χορωδία Μονεμβασίας, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Γιώργου Αποστολάκου, παρουσίασε μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, τα οποία διαχρονικά αγγίζουν τις ψυχές των Ελλήνων.

Παράλληλα η απαγγελία αποσπασμάτων από τον Επιτάφιο και την Ρωμιοσύνη από την κα Όλγα Ντανάκα, σε συνδυασμό με την παρουσίαση της εκδήλωσης από την κα Παναγιώτα Οικονομάκη, αλλά και με την προβολή εικόνων από την Βαρβάρα Καπελέρη και Εβελίνα Παπαπαύλου, απέδωσε στο χώρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Γιάννη Ρίτσος, αξίες και μηνύματα διαχρονικά.

«Στην αποψινή γιορτή θελήσαμε να τιμήσουμε τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο σε μια επέτειο, αυτήν της Πρωτομαγιάς που νοηματοδότησε σημαντικά την ποίησή του, με φόντο την ιστορική πλατεία του Ελκόμενου Χριστού», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό της, μετά το πέρας της εκδήλωσης η κα Μαρία Χαραμή, ως εκπρόσωπος της Χορωδίας Μονεμβασίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Γεμίσαμε την ψυχή μας με τα ακριβά ιδανικά της  που διώχνουν το φόβο με την αγάπη  για τον  άνθρωπο, τους ύμνους προς τη φύση , αλλά και την διαχρονική, μέχρι αυτοθυσίας, αντίσταση της Ρωμιοσύνης στους κατακτητές».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, ο εντ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βουνελάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Δημήτριος Χουσάκος, ο Εφημέριος Μονεμβασίας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας κ. Νεκτάριος Γάγκας και πλήθος κόσμου.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76