UA-49499200-1

Με δωρεά του Αναστασίου Σαρμπάνη εξοπλίζεται η βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας

Με μια αξιόλογη δωρεά ο Αναστάσιος Σαρμπάνης, γέννημα θρέμμα της Μονεμβασίας, που ζει και  εργάζεται στην Αμερική, ενισχύει και οργανώνει τη σχολική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας. Η δωρεά έγινε στη μνήμη του αδελφού του Ευαγγέλου Σαρμπάνη, ο οποίος τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Ιωάννης Ξυδιάς, αλλά και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Γεσθημανή Ισαακίδου, με επιστολή του ευχαριστούν τον κ. Σαρμπάνη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η ενέργειά σας αυτή, φανερώνει την μεγάλη ευαισθησία για τα παιδιά μας και το σχολικό περιβάλλον τους. Ο χώρος της βιβλιοθήκης θα αποτελέσει έναν εναλλακτικό χώρο ενασχόλησης των παιδιών, ο οποίος θα συμπληρώνει το σχολικό πρόγραμμα σπουδών.»

Διαβάστε παρακάτω την ευχαριστήρια επιστολή:

«Αξιότιμε Κύριε Σαρμπάνη,

Εκ μέρους των γονέων των μαθητών και μαθητριών και του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας σας ευχαριστούμε θερμά για τη χορηγία σας, στην μνήμη του αδερφού σας Σαρμπάνη Ευάγγελου, με σκοπό τον εξοπλισμό και την οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης μας.

Η ενέργειά σας αυτή φανερώνει την μεγάλη ευαισθησία για τα παιδιά μας και το σχολικό περιβάλλον τους. Στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας, εκπαιδευτικοί και γονείς, για να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας την ευρύτητα του πνεύματος και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, έρχεστε αρωγός με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Η σύγχρονη και άνετη αίθουσα της σχολικής βιβλιοθήκης θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις φιλαναγνωσίας και δημιουργικής επαφής με το βιβλίο. Το βιβλίο εκεί θα αποτελεί αντικείμενο αισθητικής απόλαυσης για το κάθε παιδί σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια. Ο χώρος της βιβλιοθήκης θα αποτελέσει έναν εναλλακτικό χώρο ενασχόλησης των παιδιών, ο οποίος θα συμπληρώνει το σχολικό πρόγραμμα σπουδών.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, με ενέργειες του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, προχωρά η ταξινόμηση των τίτλων, έχει οριστεί υπεύθυνη εκπαιδευτικός και σύντομα θα λειτουργήσει το δανειστικό σκέλος της βιβλιοθήκης. Εμείς, ως γονείς αναλάβαμε την ευθύνη εμπλουτισμού της με επιπλέον τίτλους βιβλίων.

Πάγια στόχευση των σχολείων είναι η επαφή τους με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.  Στην προκειμένη περίπτωση όμως εσείς ήσασταν αυτός που προσεγγίσατε αυτόβουλα το σχολείο μας. Η πράξη σας έχει παιδευτικό χαρακτήρα τόσο για τους μαθητές και τι μαθήτριες όσο και για τους γονείς. Αποδεικνύετε περίτρανα, με το προσωπικό σας παράδειγμα και όχι σε θεωρητικό επίπεδο, πως η ιδιωτική πρωτοβουλία και ο εθελοντισμός, μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα.

Σας είμαστε ευγνώμονες για αυτό.»

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76